Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bertil Åkesson (Västergötlands Orienteringsförbund)

Memory i skogen

28 OKT 2020 19:55
Natträvarnas Natt har alltid ett nytt upplägg. Den 31:a upplagan var inget undantag. Den här gången ställdes deltagarna inför ett gigantiskt memory i en kolsvart skog.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2020 19:55

I år var det 17 aspiranter på det åtråvärda vandringspriset och lika många yngre ungdomar som gav sig i kast med "prova på-banan". För många av de yngre var det första nattorienteringen, men trots att vädret inte visade sig från sin bästa sida och att det på ett par ställen var lite lurigt, så klarade alla banan galant.

De 17 som gav sig ut på natträvsbanan fick i uppgift att hitta så många memorypar som möjligt på 45 minuter. I skogen öster om Hedgärdessjön fanns 20 kontroller med var sitt foto utplacerade. Varje foto fanns i två exemplar, så det var 10 par som skulle letas upp i mörkret. Paren togs genom att man stämplade vid två kontroller i rad med samma bild. Varje par gav två poäng, men om man överskred maxtiden 45 minuter, så drogs en poäng av för varje påbörjad minut. Det gällde alltså som vanligt att vara snabb för att hinna över så många kontroller som möjligt, men det gällde också att ha ett bra komihåg för att behöva springa tillbaka så lite som möjligt.

Målsättningen för banläggningen på Natträvarnas Natt är att det inte på förhand ska vara givet att den snabbaste orienteraren ska vinna, utan att fler ska ha chansen. Det visade sig dock att fjolårssegraren Johan Högstrand som även har vunnit SM Natt vid de två senaste tillfällena är en hejare på memory, så även om startfältet var bland det starkaste genom tiderna lyckades Johan lägga beslag på vandringspriset, som han för övrigt har tillverkat själv i ytterligare ett år. Johan lyckades att hitta alla 10 paren och hade ett par minuter tillgodo. Albin Andersson och Olle Bergstedt var dock inte långt efter, de hittade båda 9. Olle drog över 45 minuter med några sekunder, så han fick en poängs avdrag. Det blev således en andra plats för Albin och tredje för Olle.

Se resultatlistan här.

För att få en bättre förståelse för hur det gick till kan man kolla på Livelox, där några av deltagarna har lagt upp sina GPS-spår. Kombinera gärna med att kolla var fotona var placerade., så ser du hur man löste uppgiften.

Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Träningsprogram hösten 2021


Info och anmälan till tävlingar

Länk till Eventor

För frågor och att för få inloggning kontakta Bertil Åkesson


Hyra klubbstugan

 


 

Välkommen att prova våra motionsspår!

Spårkarta Hedgärdessjön


  link_vastergotland_hittaklubb_190x130px 

 

Logotyp_oringen

hittaut

 

Postadress:
Skene Sim o IS - Orientering
Orientering c/o Gustavsson, Tobiasgatan 5
51161 Skene

Kontakt:
Tel: 0722400678
E-post: marina.axelsson70@gm...

Se all info

Ullmax beställning

 Logga Sisu