Hoppa till sidans innehåll

Johan visade klass på Natträvarnas Natt

30 OKT 2019 23:24
Natträvarnas Natt har varje år ett nytt upplägg, den 30:e upplagan var inget undantag. Ambitionen med banläggningen är att det ska finnas ett visst mått av slumpmoment, men att det ändå ska vara rättvist.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2019 23:24

I år fanns 25 kontroller utplacerade i skogen och uppgiften var att stämpla vid så många som möjligt på 45 minuter. Kruxet var att det bara fanns SI-enheter på hälften av kontrollerna och man visste inte på vilka. Dessutom fick man inte börja att stämpla innan man hittat den med kodsiffra 30, vilket innebar att vissa bara hade en kvart kvar när de kunde sätta igång med att stämpla.

Hur banan såg ut kan man se på Livelox. Det visade sig att det var vid kontroll 12 som SI-enheten med kodsiffra 30 var placerad.

Startfältet i år var ovanligt välmeriterat, dåbland annat två regerande Svenska mästare i nattorientering, Johan Högstrand och Erika Åkesson stod på startlinjen.

På Natträvarnas Natt är det inte givet att den som är bäst på pappret drar det längsta strået. Men Johan lyckades att hitta kontrollen med kodsiffra 30 relativt snabbt (12 minuter) och på den återstående dryga halvtimman kunde han hitta de ytterligare 12 kontrollerna med SI-enheter. Tidsmarginalen var 1,5 minuter.

Övriga på "pallen" var Petter Bergstedt (3:a) och Rickard Ölander (2:a), som liksom ytterligare fyra löpare hann med 8 kontroller. 

Resultat Natträvarnas Natt 2019

Framtiden för Natträvarnas ser lovande ut, då ca 15 ungdomar och några vuxna testade "Prova på-banan". Inom ett par år kan de vara med och utmana.

Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Träningsprogram hösten 2021


Info och anmälan till tävlingar

Länk till Eventor

För frågor och att för få inloggning kontakta Bertil Åkesson


Hyra klubbstugan

 


 

Välkommen att prova våra motionsspår!

Spårkarta Hedgärdessjön


  link_vastergotland_hittaklubb_190x130px 

 

Logotyp_oringen

hittaut

 

Postadress:
Skene Sim o IS - Orientering
Orientering c/o Gustavsson, Tobiasgatan 5
51161 Skene

Kontakt:
Tel: 0722400678
E-post: marina.axelsson70@gm...

Se all info

Ullmax beställning

 Logga Sisu