Hoppa till sidans innehåll

Jycken vann Natträvarnas Natt

06 NOV 2022 17:45
Natträvarnas Natt har alltid ett nytt upplägg och den 33:e upplagan var inget undantag. Den här gången var det wordfeudtema.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2022 17:45

Som vanligt fanns det två banor, förutom "natträvsbanan" även en ganska lätt "provapå-bana" med vanlig orientering.

"Natträvsbanan" var den här gången inspirerad av spelet wordfeud, där det gäller att skapa ord med så många poäng som möjligt. Här handlade det om att 20 kontroller, var och en uppmärkt med en bokstav, var utplacerade i skogen. På kartan som deltagarna fick såg man var kontrollerna var utplacerade, men inte vilken bokstav de var uppmärkta med, det fick man själv kolla. När man stämplade vid en kontroll, fick man bokstaven som kontrollen var märkt med och kunde ha med den i sitt ord. Det som var lite jobbigt var att man inte visste vilka bokstäver som fanns och att bokstäverna som man hade samlat på sig och inte fick plats med i ordet gav minuspoäng. Maxtiden för att lösa uppgiften var 45 minuter.

Olika taktiker användes. Några samlade på sig så många bokstäver som möjligt, andra tog bara några få för att inte riskera minuspoäng. De som var snabba hann springa runt bland kontrollerna först för att se vilka bokstäver som fanns. 

Erika Åkesson försökte få ihop ordet "mjukisbyxor", men tyvärr fanns inte M med. Hon försökte då med "sjukbyxor", men en enhällig jury kunde inte godkänna detta ord, annars hade det räckt till seger. I stället stod det mellan Marcus Ragnarsson med "julbocken" och Petter Bergstedt med "jycken". "julbocken" gav 31 poäng och "jycken" 27 poäng. Men Marcus hade tyvärr fått med sig två bokstäver som inte fick plats i ordet och dessutom överskridit maxtiden med några minuter, så han hamnade till slut på 21 poäng. Petter drog alltså det längsta strået och fick sin första inteckning i det prestigefulla vandringspriset.

Resultat (3 bästa)

1 Petter Bergstedt 27 poäng
2 Marcus Ragnarsson 21 poäng
3 Tintin Hansson 11 poäng

 

Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Tränings-och tävlingsprogram

Hösten 2022


Info och anmälan till tävlingar

Länk till Eventor

För frågor och att för få inloggning kontakta Bertil Åkesson


Hyra klubbstugan

 


 

Välkommen att prova våra motionsspår!

Spårkarta Hedgärdessjön


  link_vastergotland_hittaklubb_190x130px 

 

Logotyp_oringen

hittaut

 

Postadress:
Skene Sim o IS - Orientering
Orientering c/o Gustavsson, Tobiasgatan 5
51161 Skene

Kontakt:
Tel: 032031275
E-post: lars.r.eriksson@teli...

Se all info

Ullmax beställning

 Logga Sisu