Hoppa till sidans innehåll

Musikquiz på Natträvarnas Natt

03 NOV 2021 13:22
När Natträvarnas Natt avgjordes för 32:a gången var det återigen med ett upplägg som inte har använts tidigare. Den här gången var det förutom att hitta rätt och ha snabba ben viktigt att ha koll på musikartister.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2021 13:22

För första gången avgjordes Natträvarnas Natt på en annan plats än vid Hedgärdessjön. Detta berodde på att renoveringen av klubbstugan inte riktigt är färdig. Det traditionstyngda arrangemanget genomfördes i stället i Berghem, med samlingsplats på Lekvads Gård. Deltagandet blev ganska bra, 17 på "Natträvsbanan" och 8 på "Prova på".

Årets upplägg innebar en kombination av att ha koll på musikartister och att stämpla vid så många kontroller som möjligt i skogen. Musikdelen gick ut på att 15 olika låtar spelades upp. Efter varje låt fick deltagarna springa och stämpla vid en kontroll med den kodsiffra som var kopplad till respektive artist. Efter denna del gällde det att på 40 minuter hinna med att besöka så många som möjligt av de 15 kontrollerna  som fanns utspridda i skogen.

Varje rätt vald artist, liksom besökt kontroll gav en poäng. Varje påbörjad minut efter 40 minuter gav dock ett avdrag på en poäng.

På musikdelen lyckades Rickard Ölander, Linnea Gustafsson (IFK Göteborg) och Niclas Johansson att pricka in hela 14 låtar. Snabblöpande Johan Högstrand (IFK) och Pontus Karlsson hade 12 respektive 13 rätt.

På den avslutande orienteringsdelen blev det spännande. Linnea hann med 12 kontroller och Rickard 10. Pontus och Johan lyckades båda ta alla, men Pontus gjorde en liten krok på slutet som gjorde att han missade tiden med drygt tre minuter och fick fyra poängs avdrag. Detta räddade Johan som alltså återigen lyckades ta hem vandringspriset och det för gott. Han har dock lovat att ordna ett nytt till kommande år.

Linnea tog andraplatsen och Rickard lyckades också smita förbi Pontus med en kortare löptid, vilket gjorde att han liksom förra året hamnade på pallen.

Noteras kan också att på "Prova på" lyckades Edith Wingren pricka in hela 13 rätt på musikquizet och att Alexander Rosendal och Gunnar Häggmark var supersnabba och susade runt banan på bara en kvart.

Resultaten finns här.

Nu är det ett år kvar till nästa Natträvarnas Natt. Vi får se vad som väntar då.

Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

Tränings-och tävlingsprogram

Hösten 2022


Info och anmälan till tävlingar

Länk till Eventor

För frågor och att för få inloggning kontakta Bertil Åkesson


Hyra klubbstugan

 


 

Välkommen att prova våra motionsspår!

Spårkarta Hedgärdessjön


  link_vastergotland_hittaklubb_190x130px 

 

Logotyp_oringen

hittaut

 

Postadress:
Skene Sim o IS - Orientering
Orientering c/o Gustavsson, Tobiasgatan 5
51161 Skene

Kontakt:
Tel: 032031275
E-post: lars.r.eriksson@teli...

Se all info

Ullmax beställning

 Logga Sisu