Hoppa till sidans innehåll

Information från tränargruppen


Det är jättekul för oss tränare att se att klubben kontinuerligt fortsätter att växa. Vi är riktigt många simmare och föräldrar nu.

Vi vill gärna att träningar och tävlingar ska fungera så bra som möjligt och skulle därför vilja ha hjälp av er föräldrar för att få nedanstående önskemål uppfyllda.

 

Vid träning:

 • Barnen ska vara ombytta och ha fenor och platta klara vid bassängkanten vid träningstidens start. 
   
 • Vattenflaskor placeras vid bassängkanten inför träningen och barnen sköter själva drickandet vid lämpliga pauser i träningen. Vi vill inte att föräldrarna står vid kanten och tjatar på sina barn att dricka.
   
 • Under träning är det jättebra om föräldrarna håller sig i bakgrunden. Vissa barn har en tendens att vända sig till föräldrarna istället för tränarna under passet, och det stör ibland träningsupplägget.

 Angående gruppindelning:

 • Barnen är indelade i grupper efter sin personliga nivå och simkompetens, kondition samt mognad att lyssna och ta till sig instruktioner.
   
 • Tränarna avgör när det är dags att flytta upp en simmare till högre grupp.

Vid tävling:

 • Tränarna beslutar om vilka barn som är mogna att tävla och i vilka grenar de är välkomna att simma i. Man får gärna ha egna önskemål, men tränarna bestämmer.
   
 • Tränarna gör ett utskick inför varje tävling där ni, genom att svara på mailet, anmäler barnet att det vill vara med på tävlingen. Tränarna bestämmer sedan i vilka grenar simmaren deltager i (hänsyn tas givetvis till kunskapsnivå)
   
 • Anmälan är bindande och klubben står för anmälningsavgiften för de simmare som simmar. Deltar man inte trots anmälan, och man inte avanmäler sig i tid till tränaren, debiteras man både för startavgift och för den straffavgift klubben får för att man inte strukit simmare. Anmälan kostar ca 60-70 kr per gren, och straffavgiften om man inte simmar och inte har strukit sig i tid är 100 kr. Vid sjukdom står klubben för avgiften.

 • Barnen ska finnas i närheten av tränaren inför varje start, för peppning och coachning och vara redo att simma (glasögon på, badmössa på osv.). 
  De större barnen kan själva hjälpa till att ta ansvar för detta, och de mindre barnen måste få hjälp av sina föräldrar. Det är många barn och många starter som ofta kommer väldigt tätt. Vi är få tränare, och vi har dessutom oftast egna barn som också ska tävla. Vi hinner inte springa omkring och leta efter barn som ska simma.

 • Efter att simmaren tävlat i en gren skall simmaren gå direkt till någon av tränarna för att få feedback på sitt lopp. Detta är jätteviktigt!!

Med hopp om förståelse från er föräldrar!

Hälsningar

Tränargruppen

Uppdaterad: 15 FEB 2015 15:50 Skribent: Roger Persson

Postadress:
Skene Sim o IS - Simidrott
Simsektionen c/o Gustavsson, Tobiasgatan 5
51161 Skene

Kontakt:
Tel: 0320211169
E-post: rydberg.kinna@telia....

Se all info