Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev juni

31 MAJ 2021 10:47
  • Skapad: 31 MAJ 2021 10:47

Träning

Skogås BK:s verksamhet och träningsgrupper fortsätter med skärpta regler i hallen och under träningspassen. I och med de nya restriktionerna, som började gälla från den 17/5, så får alla spelare (oavsett ålder) vara med på gruppträningarna. Skogås racketcenter är inte öppen för allmänheten utan bara för föreningarnas träningsverksamhet. Vi följer de allmänna råden och besluten från Folkhälsomyndigheten och Huddinge kommun gällande covid-19.

- Vårterminen är förlängd och alla våra träningsgrupper kommer att ha ordinarie träning t.o.m. v.24 (sista dag 20/6) innan vi tar sommaruppehåll. Vi hoppas att ni fortsätter att komma på träningarna framöver trots bättre väder och skolavslutningar.

- Vi kommer att ha organiserad sommarträning för några av våra grupper under v.28–32. Detaljerad info kommer att skickas ut till berörda spelare innan sommaruppehållet.

- Höstterminen startar v.35 för alla grupper förutom våra Tävlingsgrupper som börjar v.33. Mer information om höstterminen gällande tider, grupper och gruppindelningar kommer att skickas ut via mejl till samtliga spelare i sommar.

- Anmälan till höstens nybörjargrupper (BS, Miniton, BOC och Vuxenträning) kommer att vara öppen från mitten av juli. Anmälan via vår hemsida,

- Vi arrangerar Skogås Sportcamp under v.31 och v.32. som är ett nybörjarläger för barn i åldrarna 7–11 år. Badminton står i fokus men vi provar även på andra racketsporter och roliga aktiviteter. Tipsa gärna era klasskamrater och vänner om Sportcamp. Anmälan sker via vår hemsida,

 

Tävling

Svenska Badmintonförbundet har beslutat att samtliga sanktionerade tävlingar och seriespel ställs in till och med 31 maj 2021. Tävlingsstoppet gäller även ungdomar födda 2005 eller senare.

Samtliga SM tävlingar flyttas till helger efter sommaren och kommer att spelas under augusti och september.

 

Övrigt

Vi vann!
Skogås BK har under de fem senaste åren haft ett driftavtal med Huddinge kommun för att ansvara för driften av Skogås Racketcenter. (Daglig bemanning, personal osv) för det har kommunen betalat ut ett driftsbidrag till Skogås BK. Kommunens policy är att idrottsanläggningar skall läggas ut på externa aktörer, så även Skogås Racketcenter. 

I början av året 2021 lades Skogås racketcenter ut på offentlig upphandling. Styrelsen var enig om att vi skulle delta i denna upphandling om att driva Skogås Racketcenter enligt gällande upphandlingsavtal t.o.m. den 1/7 2025. 

Upphandlingen är nu genomförd och i hård konkurrens vann Skogås BK upphandlingen. Detta är ett stort ansvar för Skogås BK där vi nu har det fulla ekonomiska ansvaret för driften av Skogås Racketcenter. Alla intäkter av banor, café, shop och övriga intäkter tillfaller föreningen. För de pengarna skall vi betala en hyra till kommunen, betala vår personal, samt alla övriga kostnader som uppkommer med driften av en stor anläggning. 

Vi har nu haft Racketcenter stängt i ca 5 månader så vi har en tuff tid framför oss med att
jobba tillbaka alla förlorade kunder. På sikt är styrelsen övertygad om att vi tog det rätta beslutet, och det ger Skogås BK frihet att kunna forma vår verksamhet tillsammans med Skogås Racketcenter i framtiden. Så skall ni hyra banor, köpa kaffe eller racketar – stöd klubben och gör det i Skogås.

 

 // Skogås BK

Skribent: Kristin Evernäs
E-post: Adressen Gömd

GR

BSBS

Postadress:
Skogås BK - Badminton
Laduvägen 2B
14230 Skogås

Kontakt:
Tel: 0853538600, 087711902
E-post: kansli.skogasbk@gmai...

Se all info