Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Bangolf info


Välkommen till Skoghalls Bangolfklubb

 

Här kommer du få lite generell information om bangolf. De flesta som besöker vår anläggning vet inte om att det faktiskt går att tävla i denna sport. Sverige är mycket framgångsrika inom sporten och har en hel del meriter genom åren såsom VM-guld, EM-guld samt alla de andra valörerna. Vi ligger i toppen tillsammans med  Tyskland som är den världsledande nationen inom sporten. Men vill nog säga att vi är den andra bästa nationen i världen inom sporten, men har givetvis som målsättning att bli den bästa nationen i världen.

 

Detta kort är taget när svenska landslaget spelade Nordiska Mästerskapen 2018 i Asarum 

Det finns ungefär 1700 licenserade spelare i landet i alla åldrar från Ungdom C upp till Herrar Veteraner. Vi har ett eget förbund som heter Svenska Bangolfförbundet med ett kansli som är placerat i Göteborg.

Detta är vår officiella hemsida (http://www.bangolf.se) där du kan hitta all den info du söker om sporten

För att utöva just denna sport på ett mera seriöst sätt så finns det en uppsjö av tävlingsbollar samt en hel del tävlingsklubbor att välja emellan. Dessa kan enkelt köpas genom Nifo eller om ni pratar med Mikael Holm i kiosken eller den person som står bakom disken.

Vi har en officiellt rankingsystem för alla de 4 underlag de tävlas på (Filt, Europabanan, Betong samt MOS (Minigolf Open Standard kan även kallas för äventyrsgolf)

Det finns även ett seriesystem där man spelar från Div. 3 upp till själva Elitserien. I Elitserien finns det 8 främsta lagen i landet där serien har dominerats av Uppsala BGK de 2 senaste decennierna. Men 2016 var året då Skoghalls Bangolfklubb lyckades med den stora bedriften att vinna Elitserien för första gången. 2019 lyckades vi för andra gången i klubbens historia att vinna elitserien igen efter att ha slagit Uppsala i de 2 sista finalrundorna på SM veckan i Malmö. 

Skoghalls Bangolfklubb har varit mycket framgångsrika de senaste 10 åren då de har spelat i den högsta serien dvs. Elitserien, Här ovan ser ni Skoghalls elitspelare samlade efter att för första gången vunnit Elitserien. A-laget består enbart utav meriterade landslagspelare (Filiph Svensson, Filip Johansson, Ulf Kristiansson, Lars Kvael, Sebastian Ekängen & Rasmus Bergqvist). Men vi har en hel del spelare som kämpar på i B-Laget som gör allt för att slå sig in i A-Laget. A-Laget: från vänster Lars Kvael, Sebastian Ekängen, Fredrik Tagesson, Coach: Christian Mellqvist, Filip Johansson, Ulf Kristiansson, Filiph Svensson.

Dom senaste 3 åren så har Skoghalls BGK lyckas kvalificera sig till att spela Europacupen. Resultatmässigt så har vi lyckas placera oss enl. följande, 2016: Neutraubling Tyskland - 3:e plats, 2017: Algund Italien 2:a plats 2018: Porto Portugal 4:e plats. 2019: Voitsberg Österrike 2:a plats.

Med denna information så hoppas jag att du lärt dig något inom Svensk bangolf. Nu hoppas vi i Skoghalls BGK att just du blir vår nya medlem.

Medlemspriser Skoghalls BGK

Medlemskort 2022                                                      Medlemspris per varv

Familjemedlemskap                         500 kr                   Vuxna                   Fritt

Vuxna                                               300 kr                   Ungdom (2001-)     Fritt

Ungdom (2001-)                               200 kr                   Pensionärer           Fritt

Pensionärer                                       200 kr          

Som medlem i Skoghalls BGK får man spela gratis under hela säsongen utan några som helt skyldigheter till föreningen. Väljer man dock vid senare tillfälle att lösa en spelarlicens så för man börja med att hjälpa till t.ex att sitta i kiosken samt arbetsdagar. Medlemskort löses i kiosken vid banan.

Skoghalls bangolfklubbs ungdomsverksamhet

Att vara med i Skoghalls BGK är speciellt. Dels så är det en av Sveriges mest framgångsrika klubbar med flera medaljer i landslagssammanhang, elitserien samt europacupen. Det är också speciellt för att det är en mycket social förening. Vi umgås över åldersgränser och oavsett vilken tid man kommer ned är det nästan alltid någon där och tränar. Vid träningstillfällena bör man som ungdom ha mjuka lediga byxor, samt bekväma gymnastikskor. Det är även bra att ha med en vattenflaska. Vi hälsar alla nya och gamla medlemmar välkomna till säsongen 2022.

Upplägget är följande:

Prova-på-kvällar

Här hälsar vi våra nya spelare välkomna och introducerar dem för vår sport. Vi berättar om vår klubb, lär ut grunderna hur man spelar samt regelkunskap. Allt sker under lättsamma former, föräldrar till barnen är givetvis välkomna att vara med. Ingen föranmälan krävs.

Nybörjarträningar

Under träningarna kommer vi bland annat att lära ut teknik, spelvarianter, regelkunskap samt skillnaden i hur man spelar på olika underlag. Träningarna är utformade så att både vuxna och ungdomar kan delta.

Tävlingar

Vi har våra Nybörjartävlingar varje onsdag. Det är tre deltävlingar på varje underlag. Vi försöker tona ned tävlingsmomentet utan ser tävlingarna som en möjlighet till att få testa att utföra det man lärt sig under träningarna. Tävlingarna avslutas med en final på varje underlag i mitten av augusti. Denna tävling är både vuxna och ungdomar välkomna att delta i 2 olika klasser

Ungdoms-SM 2022 i Hofors

Varje år tar vi ut några ungdomar som får åka till Ungdoms-SM. Då Sm är en stor kostnad för klubben måste vi ha någon form av uttagning. De allra flesta ungdomar, som är aktiva i flera säsonger, kommer någon gång att få representera Skoghall i U-sm. De som åker på U-sm är borta i en hel vecka och tränar samt tävlar.

 

Har ni några frågor och funderingar kan ni ringa:

Henrik Axelsson 0709-24 11 07

Marcus Ljungblad 0766-11 42 84

 

eller skicka e-post till adressen This is a mailto link

Skoghalls bangolfklubb hälsar alla välkomna säsongen 2022!

Uppdaterad: 11 APR 2018 06:41 Skribent: Ulf Kristiansson
E-post: This is a mailto link

Skoghalls Bangolf på Facebook

ravensburg-200

  

Stöd SBGK, spela genon länk ovan.

 

 

Postadress:
Skoghalls BGK - Bangolf
Lunserudsvägen 3
66331 Skoghall

Kontakt:
Tel: 054517990
E-post: info@skoghallsbangol...