Hoppa till sidans innehåll

Nya Filtbanan


Här kommer lite information till er icke medlemar som undrar hur det går med våran nysatsning och bygget med den nya Filtanläggningen "Nifo Steel".

Banordningen

 • Bana 1: Sidospel
 • Bana 2: Spångdrop (med green)
 • Bana 3: Spången
 • Bana 4: Mittgreen
 • Bana 5: Rännan
 • Bana 6: Sparbössan (utan green)
 • Bana 7: Sidohål i backe (med green)
 • Bana 8: Synvilla (med förskjutet hål till höger)
 • Bana 9: Hästsko
 • Bana 10: Fiskben
 • Bana 11: Svensk klack
 • Bana 12: Hål i backe (utan green)
 • Bana 13: Dosering
 • Bana 14: Lådbana (med förskjutet hål till vänster)
 • Bana 15: Gentleman (utan green)
 • Bana 16: Blixten
 • Bana 17: Möllbergare
 • Bana 18: Inslag

8 Maj: Leveransen kom nån vecka försenad men vad som upptäcktes relativt snabbt var att 7 bandelar hade skadads under transporten och Johny Fors (Nifo) var i telefon i stort sett hela dagen och såg förtvivlad ut då han själv uttryckte sig att det aldrig hänt han innan. Dom hela banorna lyftes av vid botten av himlabacken och kranbilen fick ledigt resten av dagen. Sedan upptäckte Johny rätt snabbt att de bäddar vi hade förberett åt han var inte i de skick han hade hoppats på då han tyckte att de var för mjuka alltså för mycket sand vilket skulle medföra att om banorna skulle läggas på denna bädd så skulle de tillslut sjunka och vila på bädden vilket han själv tyckte inte skulle funka i längden. Så olika lösningar diskuterades vissa alt. skulle ta lång tid att fixa och andra inte, så ett snabbt beslut togs om att handla in 200 st 35x35 stenplattor som vi skulle borra ner i bädden vilket skulle göra att dessa plattor skulle hålla tyngden bättre samt att när vi väl kom ner en bit i bädden så blev det genast hårdare så vi samlade all kraft i hade med de aktiva medlemar vi är och jobbade hela eftermiddagen samt kvällen och fortsatte även dagen efter för att fixa till denna fadäs. 

9 Maj: Johny började dagen med att lyfta ut bandelarna på plats medans vi andra jobbade vidare med plattorna som vi hade kvar från dagen innan och vilket jobb vi gjorde, vi lyckades nämnligen få ut alla 200 plattor i tid detta tack vare att medlemar som tog ledigt från jobbet för att hjälpa till. Vi skulle nog aldrig ha hunnit om det inte vore för detta.

10 Maj: Johny fortsatte med att lyfta ut de sista bandelarna med hjälp av kranbil. Efter att alla delarna var på plats så åkte han hemöver för att skynda på jobbet med att gjuta om de bandelar som gick sönder under transporten.

16 Maj: Fortfarande så har inte Nifo fått de delar som de behöver för att kunna gjuta de bandelar som gick sönder, det han väntar på är sargerna som inte har kommit ännu men Johny medelar att de är på väg och kommer gjutas tidigast fredag.

19 Maj: Fick ett samtal av johny om att sargerna hade kommit och att de skulle börja med att gjuta banorna samt fortsätta med detta i början på nästa vecka och att de troligtvis kommer kunna komma måndagen den 29 Maj eftersom det är helgdag på torsdag samt klämdag på fredagen vilket innebär att det är svårt att få tag i kranbil.

20 Maj: Senare på kvällskvisten denna dag så kom Cärlan ner till anläggningen för att ta sig en kopp kaffe. Vi börjar titta ut över anläggningen för att se vad som är gjort än så länge då Cärlan rätt snabbt säger "Oj vad många backbanor ni har i rad där nere i hörnet" Jag och broddevall kollar på varandra och instämmer med han och inser då vilket misstag detta är. När vi sedan börjar diskutera om det kanske finns en lösning till detta dilemma med att t.ex flytta om 2 banor eftersom Nifo inte är klara än med deras kranlyft ännu. Vi började då leta vilka bäddar som stämde bäst med varandra, vi fann då att bana 8 samt bana 12´s bädd stämde rätt bra. Efter en diskution med mycket positiva effekter så tog vi beslutet att helt enkelt skifta dessa banor med varandra "Hål i Backe" som dessutom kommer bli världens högsta hål i backe. Har dock inte kollat upp detta om det stämmer men Johny har berättat att han aldrig gjort en sådann hög hål i backe tidigare iaf och under mina 35 år som bangolfare så har jag då inte sett någon högre bana än vår nya hål i backe. Detta innebär alltså att Synvillan blir bana 8 och hål i backe blir då bana 12. Nu kan man i framtiden sitta på uteserveringen och njuta när folk stånkas men hål i backe :). 

24 Maj: Ytterligare ett tråkigt samtal från Johny att en slipmaskin som slipar svetsskarvarna på sargerna hade gått sönder och att han inte fått tag i någon ny utan att delar är påväg. så det nya budet är att han kommer torsdagen den 1 juni 

Han har dock fått ett ultimatum från oss att banorna är tvungna att vara klara och öppnade för allmänheten senast den 8 Juni vilket han har lovat att dom kommer vara. För den 8 juni stänger vi betonganläggningen för officiell träning inför andra omgången i Div 1 Norra där Skoghalls B-Lag spelar och ligger i delad ledning.

1 Juni: Idag kom Nifo tillbaka och började justera in de banor som redan låg på plats sen tidigare. och fick därmed beskedet att kranbil kommer imorgon bitti för att lyfta ut de sista bandelarna.

2 Juni: De sista bandelarna har nu lyfts ut på plats och det gedigna arbetet med att skruva ihop samt justera varenda bana har påbörjats. Kranbilen räckte inte hela vägen fram till bana 4 samt bana 7 men Johny meddelar att dessa 2 bitar kommer lyftas manuellt då de inte är så stora. Hål i backe står nu som bana 12 och det blev mycket mäktigt att ha de där, så ångrar definitivt inte beslutet vi tog om att flytta denna bana. Nifo fortsätter under de närmaste dagarna med monteringsarbete och garanterar att banorna är klara senast onsdag.

3-8 Juni: Arbetet fortföljer och Nifo jobbar på för att hinna med att bli klar till den 8 juni. men olyckligvis så blev Johny bestulen på att hans verktyg natten till den 8 juni (Svets, rondeller, slipmaskiner, borrmaskin m.m) allt borta så har fick börja dagen med att åka in till Ahlsell och köpa nya maskiner med verktyg innan han kunde göra klart dom sista 2 banorna. 

9 Juni: Nu är banorna tillräkligt klara för att de kan öppnas upp för allmänheten, Johny åker vidare för att göra klart Jönköpings nya betonganläggning och återkommer senare för att göra klart alla smådetaljer som återstår.

Så nu är banorna klara och öppna för spel för er allmänhetsspelare. Så passa på och kom ner till oss för att få uppleva något nytt.

Hjärtligt välkomna

Bilder från Bygget

Uppdaterad: 13 JUN 2017 10:50 Skribent: Ulf Kristiansson
E-post: Adressen Gömd

Skoghalls Bangolf på Facebook

ravensburg-200

  

Stöd SBGK, spela genon länk ovan.

 

 

Postadress:
Skoghalls BGK - Bangolf
Lunserudsvägen 3
66331 Skoghall

Kontakt:
Tel: 054517990
E-post: info@skoghallsbangol...