Hoppa till sidans innehåll

Tagesson klar för Skoghall

02 OKT 2014 19:01
Då är det officiellt att Fredrik Tagesson fd. Olofström BGK har valt gå till Skoghalls BGK fr.o.m 1 okt 2014, En grym säsong i ryggen hoppas han hjälpa oss i Skoghall mot bättre valörer i framförallt Elitserien.
  • Skapad: 02 OKT 2014 19:01

Då är det officiellt att Fredrik Tagesson fd. Olofström BGK har valt gå till Skoghalls BGK fr.o.m 1 okt 2014, med hans helt fantastiska säsong där han började med att vinna Skoghalls Internationella på betongen sedan en grym 3:e plats på SM i borås och avslutningsvis ett EM silver för sverige i lag så hoppas han hjälpa oss till bättre valörer i framförallt Elitserien. Har intervjuat honom där ni kan läsa vem han är här nedan men vill från alla oss i Skoghalls vägnar hälsa honom grymt välkommen till klubben och hoppas att du kommer trivas med oss.

 

Välkommen till Skoghall BGK Fredde! Kan du kort berätta vem du är?

Tja Jag är 26 år bor i Olofström (Blekinge), pluggar på högskolan i Kristianstad till Fritidspedagog/idrottslärare. Jag tycker om att hänga med polare, slappa och kolla på film och så älskar jag sport både att kolla på men framförallt att utöva.

                                                                                                                                         

Vilka är dina styrkor som bangolfspelare?

Jag är alltid väldigt fokuserad, bra koncentrationsförmåga, tar det lugnt när man missar stressar liksom inte upp eller blir väldigt förbannad. Ger aldrig upp utan försöker kämpa även om det går lite trögare.

 

Hur är du som lagspelare?

Jag har hållit på med mycket lagsport och har där då fått lära mig att spela för laget istället för jaget. I bangolfsammanhang försöker jag alltid peppa laget. Jag tjooooooooosar en hel del när det är lagspel för att få igång goet. Kämpar och slås till sista slaget är gjort.

 

Hur kommer det sig att du bytte till oss?

Jag tycker ni är en klubb som vill mycket, har höga mål och ambitioner. Ni vill bli bäst i Sverige och sådan inställning gillar jag. Även för min egen utveckling där jag tror att ni kan hjälpa mig att utvecklas och hjälpa mig bli en ännu bättre spelare. Ni har bra kunskap och även den biten kan ni utveckla mig på. Sedan tror jag at jag kommer passa in i er grupp väldigt bra och det är ju en väldigt viktig sak att känna att man gör.

 

Vad har du för förväntningar på att spela för Skoghall?

Mina förväntningar är att man ska kunna utvecklas och bli ännu bättre spelare, att kunna bidra till att utmana Uppsala om guldet hade ju varit fett coolt att ta ett Elitserie Guld. Min största förväntning är ju att det kommer bli riktigt roligt och det är väldigt viktigt att ha kul för att kunna prestera på topp.

 

Du hade enligt mina ögon en grym säsong, en fin 3:e plats i SM i Borås samt att du fick chansen att spela i landslaget och EM i Neutraubling där du åkte hem med ett EM-silver i lag för sverige, Berätta hur din säsong har varit och hur är dina tankar är inför kommande säsong och om du tänkt satsa vidare i landslaget? 

Min säsong har varit bra, det jag tar med mig mest ifrån denna säsong är SM bronset i Borås, vinsten i Skoghall och givetvis EM silvret i lag i Neutraubling men även min femtonde plats på EM som jag är nöjd med. Inför kommande säsong kommer jag att fortsätta att satsa, träna mycket och spela mycket och jag kommer givetvis satsa för att komma med till VM i Lahti. 

 

Vad har du för långsiktiga mål med bangolfen?

Eftersom jag har ett silver och ett brons på SM så tänker jag varför inte vinna ett SM Guld så har man ju alla valörerna. Ett individuellt mästerskap medalj hade också varit nice. Sist men inte minst vill jag vinna ett Elitserie Guld med Skoghall.

 

Hur ser din planering ut för den kommande inomhussäsongen?

Kommer spela mixed SM om två veckor, seriespelen, alla tävlingar i syd som inte krockar med seriespelen. Kommer även lira nattmarorna både i Asarum och i Eskilstuna. Eventuellt inomhus SM. Kommer träna 1-2 gånger i veckan i Asarum.

 

Tack för svaren Fredde och återigen varmt välkommen till Skoghalls BGK

Tack för alla välkomsthälsningar.

 

tage

Skribent: Ulf Kristiansson

Skoghalls Bangolf på Facebook

ravensburg-200

  

Stöd SBGK, spela genon länk ovan.

 

 

Postadress:
Skoghalls BGK - Bangolf
Lunserudsvägen 3
66331 Skoghall

Kontakt:
Tel: 054517990
E-post: This is a mailto link