Hoppa till sidans innehåll
Skoghalls CK Hammarö damer

Lagsidan2017-05-11

Sex Skoghalls cyklister i blågula färger.

Redan i inledningen av säsongen 2017 så står det klart att sex stycken Skoghalls cyklister kommer att representera Sverige på veteran VM i Albi, Frankrike. Ett VM som kommer att genomföras 24-27 augusti. Albi är en en stad i departementet Tarn i regionen Midi-Pyrénées i södra Frankrike. Staden grundades av romare under namnet Albiga. År 2010 hade Albi 48 858 invånare.

Skoghalls cyklisterna kommer att ha sin bas en liten bit utanför själva Albi. Man har hyrt en hus där hela teamet med respetive kommer att bo tillsammans.

 

Stefan Schützer H-45. Stefan kvalade in på Cypern och kommer att köra både tempo och linjeloppet.

Andreas Rundquist H-35. Andreas kvalade i Skottland och kommer att köra linjeloppet.

Lars Buller Kylvik H-40. Lars är regerande Svensk mästar i tempo och har på det viset en friplats. Lars kör tempoloppet.

Thommy Flognfeldt H-55. Thommy kvalade in i Skottland och kommer köra både tempo och linjeloppet.

Sarah Carling D-30. Sarah kvalade in i Skottland och kommer att köra linjeloppet.

Johan Fryksenius H-30. Johan kvalade in i Skottland och kommer att köra linjeloppet.

/Thommy


2017-05-07

Västerås SWE-Cupen.

Den här helgen är det Västerås cykelklubb som står som värdar för Swe-cupen. Det är ett tempolopp och ett linjelopp som skall köras. Tempoloppet med start och målgång vid Anundshög utanför Västerås. Banan är tämligen platt och öppen. Söndagens linjelopp har start och mål vid Barkarö skola. Banan mäter 12km och är bitvis enkelriktad. En väldigt enkel bana som gör att det är enkelt att bara ligga med på "rulle".

Skoghalls cyklister är det många även denna helg. Faktiskt så många att arrangören påpekar att vi faktiskt är flera än vad Västerås själva är när jag hämtar nummerlapparna på lördag förmiddag.

Det går bra för Skoghall, och man tar flera framskjutna placeringar och flera av de VM klara cyklisterna visar framfötterna. Totalt sett över hela helgen så är det nog tjejerna som lyckats bäst. Både Anna Beck i D-30 och Siv-Inger Rådström i D-40 tar en varsin pallplats på tempot och en framskjuten placering på linjeloppet. Bland herrarna så är det Anders Kvarnlöf i H-30 som äntligen visar att han har något på gång. Anders ådrog sig en besvärlig skada ifjol men verkar nu vara riktigt på gång igen.

Resultat tempo/linje.                                                  Plac.

D-30                    Anna Beck                                       Tempo 3a.          Linje 4a.

D-40                    Siv-Inger Rådström                        Tempo 3a.          Linje 5a.

H-30                    Stefan Blomqvist                            Tempo 6a.          Linje 12a.

H-30                    Anders Kvarnlöf                            Tempo 7a.          Linje 2a.

H-30                    Johan Fryksenius                            Tempo 9a.          Linje 11a.

H-30                    Andreas Rundquist                        Tempo 13a.        Linje 21a.

H-40                    Stefan Schützer                              Tempo 5a.          Linje 12a.

H-40                    Jörgen Andersson                          Tempo 19a.        Linje --

H-50                    Kenneth Appel                               Tempo --             Linje 8a.

H-55                    Thommy Flognfeldt                        Tempo 1a.          Linje 8a.

H-55                    Benny Björkman                             Tempo 8a.          Linje DNF

Fyra pallplatser och i övrigt många framskjutna placeringar från klubbens representanter. Det är extra roligt att höra hur imponerade de andra klubbarna är över hur många vi är på tävlingarna, vi sätter färg på Svensk veteran cykel!

/Thommy


2017-04-29

SMACK Tempot 2017

Märsta och Arlanda är platsen för Swe-Cupens andra deltävling. Vanligtvis så brukar också Fredrikshof köra Hofettempot dagen efter, men inte i år. Fredrikshof har beslutat att ställa in sitt arrangemang.

Grattis till segern Anna!

För skoghalls del blev det stor succe för Anna Beck i klassen Racer C1 - C5 där Anna segrade med god marginal. Anna visade att det är fler än bara gubbar som kan åka fort.

I H 40 blev Stefan Schützer 5a. Jörgen Andersson blev 16e.

I H 30 blev Anders Kvarnlöf 5a.

/Thommy

 


 

2017-04-23

Örestadstempot swe-cupen.

Som tidigare år så startar swe-cupen 2017 nere i Skåne. Örestadscyklisterna står som värd för både Örestadstempot som Örestadsloppet. Ett gäng Skoghalls CK Hammarö cyklister begav sig ner till Skåne för att göra årsdebut. Däribland Redan VM Klara Stefan Schützer i H 45-49 klassen.

Tempot gick på lördagen och blev en riktigt blåsig historia. En riktigt hård nordväst vind gjorde att det förutom själva vinden också blev väldigt kyligt. Många fick problem i vinden och hade svårt att prestera på sitt bästa.  Men i det stora hela gjorde skoghalls cyklisterna bra ifrån sig.

 • H 30-34

2. Anders Kvarnlöf

3. Stefan Blomqvist

5. Johan Fryksenius

12. Andreas Rundquist

 • H 45-49

3. Stefan Schützer

 • H 55-59

1. Thommy Flognfeldt

 • D 40-44

5. Siv-Inger Rådström

 

På söndagens linjelopp blev det inte mindre blåsigt. Stundtals var det faktisk svårt för cyklister att vara på rätt sida vägen. Men återigen så visade skoghalls cyklisterna att de kommer att bli att räkna med även i år.

 • H 30-35

2. Anders Kvarnlöf

10. Johan Fryksenius

 • H 45-49

3. Stefan Schützer

 • H 55-59

1. Thommy Flognfeldt

Summan av helgen nere i Skåne blev 7st pallplatser vilket är mycket  imponerande.


/Thommy 

2017-03-27

 

Cyprus Gran Fondo 3-dagars.

 

Stefan slutade på tredje plats i Cyprus Gran Fondo 3-dagars.

 

Efter att ha lyckats kvala in till VM i både tempo och linjeloppet så återstod nu ett lopp på Cypern. Ett linjelopp som nu skulle avgöra vilka som var bäst på den här Cypern touren. Stefan skall försöka att försvara den 2a plats som han tillförskaffat sig efter två dagars hårt tävlande.

 

“Jag var nog lite sliten idag, jag gjorde vad jag kunde men jag blev 3a i loppet och tappade ner till totalt en tredjeplats skriver Stefan på ett meddelande”

 

Jag skulle inte säga tappa Stefan! jag skulle säga att du vunnit en tredjeplats i Cyperns 3-dagars. Du har gjort en imponerande insats och reklam för både Svensk och Skoghall CK Hammarös master cykling. Stefan är nu hemma i Säffle igen och åter i träning, antar jag. Kanske något lugnare pass några dagar för att sedan dra på för fullt igen.

 

Återigen, ett enormt stort GRATTIS till framgångarna på Cypern Stefan.

 

Det skall bli ett sant nöje att få följa Stefan under den här säsongen. En säsong som här hemma drar igång den 9/4 med Östgötaloppet. Här kommer Skoghall att representeras av Stefan “Blomman” Blomqvist och Joachim Havimäki. Samma dag så är det ett stort gäng med Skoghalls cyklister som sätter sig på planet ner till Mallorca och ett långt träning/familjeläger. Ett läger som innebär att de sista förberedelserna för de sista pusselbitarna för säsongen 2017 skall läggas till grund.

 

/Thommy  

 

 


2017-03-25

Stefan gjorde det igen!

 

Grattis Stefan Schützer till att ha fixat ytterligare en VM start. För efter dagens 2a plats på Cyprus Gran Fondo så står det nu klart att Stefan får representera Sverige Under VM i Frankrike.

 

Efter några struliga säsonger så verkar det har det lossnat på riktigt för “våran” Stefan. Och att det är just Stefan som lyckas så bra är extra roligt. Han hjälper alla med träningen och stöttar alla när det går mindre bra, han ställer alltid upp. Så därför så är det så himla roligt att han lyckats.

 

Dagens linjelopp var egentligen det som var målet med resan till Cypern, att nu få representera Sverige i båda disciplinerna är ju bara för bra. Så här säger Stefan om dagen linjelopp

 

“Jag tappade första klungan efter 35km men det var bara en i min åldersgrupp som lyckades gå med där, så det blev att hålla ordning på de andra i en 2:a grupp där vi var ca 15 cyklister i blandade åldrar (3st) i min åldersgrupp. Med en rejäl backe sista kilometern så lyckades jag ta klungspurten. Jag avancerade till 2a plats i totalen. Greken som vann är överlägsen oss andra, han blev tydligen 3 på linjet och 4 på tempot i VM förra året”.

 

Nu återstår det ett linjelopp på Cypern. Att rå på total ledaren Loukas Katapodis från Grekland blir kanske för svårt. Men efter dagens sköna 2a plats så har Stefan avancerat från 3e till 2a platsen i den totala 3-dagars tävlingen, och den platsen vill han hemskt gärna försöka försvara. Så lycka till Stefan, vi håller tummarna för dig.

 

  

 

Här under är resultatet för de fem bästa.

 

CYPRUS GRAN FONDO

 

EXPERTS GROUP - STAGE 2 - RESULTS

 

Pos No. Nationality Name Club Total Tm Diff Gap 45-49_experts male.

 

1 151 Greece Loukas Katapodis Ev. Pallikarides                2:00:09.941

 

2 170 Sweden Stefan Schützer Skoghall CK Hammarö      + 0:01:45.821

 

3 160 Australia Jamie Anderson                                          + 0:01:47.742

 

4 150 United Kingdom Rob Relton                                       + 0:01:55.480

 

5 149 Ukraine Viktor Petrovych MTB Ukraine / Giant          + 0:07:44.928

 

/Thommy

 


 

 

2017-03-24 

Stefan är klar för VM i Albi 2017!

 

Stefan Schützer har kvalat in till master VM i Albi. En stad i de södra delarna av Frankrike som ligger några mil norr om Toulouse.

 

Stefan körde in på en mycket fin tredje plats i dagens tempolopp, på en linjecykel med pinnar. Anledningen till linjecykeln var problemet att kunna transportera alla cyklar på flyget, varpå valet blev linjecykeln.

 

“Det blev onödigt vingligt när ena tempopinnen lossnade. Precis som inte tröttheten orsakade nog med vinglande. Ett diskhjul och högprofil hade varit bra. Det var jobbigt idag, tappade efter vändning och fick slita ont hela vägen in till mål.”  säger en mycket nöjd Stefan.

 

Nästa utmaning blir nu att försöka att kvala in även till VM linjet. Med den tävlingsmoral som Stefan besitter så tror vi nog att du kommer att klara av det.

 

Lycka till med linjekvalet nu Stefan.

 

/Thommy

 

 

2017-03-21

Säsongen 2017 startar på Cypern.

 

Stefan Schützer är den som för året är först ut i tävlingssammanhang för Skoghall CK Hammarö. En riktig rivstart dessutom. Det är inte vilken tävling som helst utan Cyprus Granfondo. En tävling som är ett kval till VM för Master som går senare under året.

 

Fredagen den 24/3 så komme man köra ett tempolopp på 28,6 km.

 

Lördagen den 25/3 och söndagen den 26/3 är det två separata linjelopp som körs.

 

Vi i Skoghall önskar dig Stefan stort lycka till på Cypern.

 

/Thommy

 

 

2017-03-14

Äntligen så börjar säsongen 2017 ta form. Det är många tävlingar som skall köras och som vanligt så har vi stora förväntningar på våra tävlande. Säsongen startar som sig bör med Östgötaloppet och sedan rullar det på med både SWE-Cup för Elit/senior som för masters. Vi har i år väldigt många som sökt fysisk licens(med utlandstillstånd) vilket kan tyda på att det är en hel del som tänkt tävla utomlands. Några vet jag kommer att försöka att kvala in till amatör VM som senare i höst kommer att gå i Frankrike, i en stad som heter Albi.

Men det händer också saker mera i närtid. I mitten av april så drar ett stort gäng ner till Mallorca på ett familje/träningsläger. En del längre än andra, men alla bor på samma ställe. Sedan så har vi ju våra egna arrangemang. Fryksdalens 3-dagars och Valmetrundan att se fram emot.

Jag önskar alla både ledare och cyklister ett riktigt gott cykelår 2017.

/Thommy

 

2016-08-28

Dagens linjelopp är tillika årets sista tävling i SWE-Cupen och nu skall det avgöras vilka som blir mästare i både linje och den totala cupen.

ÅH ÄNTLIGEN STEFAN SCHÜTZER!

Där satt den! I tolfte timman så slår han till med årets första pallplats. Stefan kör som vanligt hårt i H-40 och håller sig långt framme hela tiden. Men allting kunnde ha tagit slut redan på första varvet när Stefan försökte gå i en utbrytning. I sin iver att gå stenhårt så rycker han av styret!det går av precis under växelreglaget. Med trasigt styre fortsätter han och lyckas ändå att spurta in på en enormt välförtjänt tredje plats. Grattis Stefan till tredjeplatsen.

Damerna då? Anna Beck blev återigen 2a i D-30 och Siv-Inger Rådström gjorde som sin polare Anna och tog en 2a plats i D-40. Stefan Blomqvist hade en tyngre dag men tog ändå en fin 7e plats i H-30. Thommy Flognfeldt blev 2a i H-55 och Benny Björkman blev 8a.

Totala SWE-Cupen(linje+tempo)

Anna Beck 4a (6a+3a) i D-30

Siv Inger Rådström 3a (3a+5a) i D-40

Stefan Bomqvist 2a (4a+7a) i H-30

Andreas Runquist 10a (5a+0a) i H-30

Gabriel Nilsson 59a (46a+0a) i H-30

Stefan Schützer 6a (3a+11a) i H-40

Jakob Fryklund 72a (0a+38a) i H-40

Kenneth Appel 5a (3a+0a) i H-50

Thommy Flognfeldt 1a (2a+1a) i H-55

Benny Björkman 7a (6a+8a) i H-55

*siffror med fet stil är lika med pallplatser i grenarna linje eller tempo

*siffror med färg och fet stil är lika med pallplatser i totala cupen.

 

/Thommy

 


2016-08-27

SVANESUNDS VETERANTEMPO 2016.

Orust och Svanesund stod i helgen som värd för SWE-Cupens final helg. Lördagens tempo bjöd som vanligt på fina framgångar återigen för Skoghalls CK Hammarös cyklister. Eller vad säger ni om följande resultat. Anna Beck 2a. i D-30, Siv-Inger Rådström 2a. i D-40, Stefan Blomqvist 2a. i H-30, Stefan Schützer 4a. i H-40. Thommy Flognfeldt 1a i H-55 och Benny Björkman 5a i H-55.

Vad säger man? Jo man kan ju bara konstatera att Anna och "Sivan" befäster sina platser i cupen. Och Stefan "Blomman" Blomqvist! Tredje pallplatsen i rad! vilken kille.

/Thommy

 


MÄSTERSKAPSMEDALJER 2016

GRATTIS SKOGHALL CK HAMMARÖ

Under tävlingsåret 2016 har Skoghalls CK Hammarö verkligen visat vad de kan. Hela SEXTON mästerskapsmedaljer har man tagit. I realiteten är det tretton medaljer om man räknar partempot som en medalj, å det skall man kanske göra.

Av dessa medaljer så har tjejerna tagit sex(4st)medaljer på sitt första år som tävlingscyklister!

DELTAGARE GULD SILVER BRONS TOTALT
Lars Buller-Kylvik 1 2   3
Veteran SM tempo 1      
Veteran SM partempo   1    
Nordiska Mästerskap tempo   1    
Thommy Flognfeldt   2 1 3
Veteran SM linje   1    
Veteran SM tempo   1    
Nordiska Mästerskap linje     1  
Veronica Nevrell     2 2
Veteran SM tempo     1  
Veteran SM partempo     1  
Gustav Larsson   1 1 2
SCF Svenska Mästerskapen MTB XCO   1    
SM tempo     1  
Anna Beck   2   2
SM I paratempo   1    
Veteran SM partempo   1    
Siv-Inger Rådström     1 1
Veteran SM partempo     1  
Sarah Carling   1   1
Veteran SM partempo   1    
Jakob Fryklund   1   1
Veteran SM partempo   1    
Johan Fryksenius     1 1
Nordiska Mästerskap linje     1  
Total antal medaljer 1 9 6

16

 

*Jag kommer att återkomma med alla pallplaceringar under året i licensierade tävlingar i en liknande tabell.

/Thommy

 


2016-08-21

CK Dainon linjelopp(SWE-Cupen)

Swe-Cupen rullar vidare ner till Svalsta som ligger någon kilometer utanför Nyköping och CK Dainons linjelopp. Stefan Schützer är den Skoghalls cyklist som är först i elden. Stefan gjorde ett fantastiskt bra lopp och satt med i täten hela tiden och tog en ny toppplacering. Efter en fatastiskt stark spurt och när krutröken lagt sig till ro över H-40 klassen så förkunnar speekern att Stefan Schützer blivit 4a!

D-40 klassen var nästa grupp att starta. Siv-Inger går nu från klarhet till klarhet. Marie Rydne från Hisingens CK var inte så mycket att göra åt, men Sivan körde in på en fin 2a plats av alla damerna och därmed också en 2a plats i klassen D-40.

Skoghalls CK Hammarös nya stjärnskott Stefan Blomqvist visade att gårdagens pallplats på Kjulatempot inte var någon tillfällighet. Stefan klämde idag till med ytterligare en pallplats. Nu spurtade Stefan in på en jättebra 2a plats i en mycket tuff uppgörelse och med många inblandade cyklister.

 

I H-55 klassen kom så dagen tredje 2a plats. Efter att ha gått i utbrytning redan vid kilometer noll(när mastern släpper fältet)så tog Thommy Flognfeldt en 2a plats efter att ha blivit spurtbesegrad av Stig Andersson Plate från Uddevalla CK. Dessa två lämnade klungan hela 6 minuter! bakom sig.

Vid skrivande stund så har man fortfarande inte en fullständig resultatlista, men jag tror att Benny Björkman kom in på en 6e plats.

/Thommy

 


2016-08-20

Kjulatempot(SWE-Cupen)

Skoghall CK Hammarö fortsätter att leverera i SWE-Cupen. Det näst sista tempoloppet gick i Kjula någon kilometer utanför Eskilstuna. Superlativen börjar att ta slut för varje tävlingshelg så är det alltid någon Skoghalls cyklist som utmärker sig lite extra. På Kjulatempot kan man inte låta bli att imponeras av Stefan och Stefan.

Stefan Blomqvist som kör i H-30 har under året vuxit in i cykelkläderna på riktigt, och i Eskilstuna fick han för första gången under året kliva upp på prispallen. Stefan tog en fin och välförtjänt tredje plats.

I H-40 klassen härjar för tillfället en annan Stefan. I det här fallet med efternamnet Schützer. Killen som så givmilt delar med sig av sina kunskaper till alla andra har äntligen fått ett enormt lyft själv. Stefan som fick hela fjolårs säsongen förstörd av vurpor och sviterna av en hjärnskakning. Men som nu de senaste tävlingarna verkligen visat vad han kan. På kjulatempot så tog Stefan en väldigt fin 6e plats, endast 1,7 sekunder! från en 2a plats! Grymt starkt kört Stefan i den alltid så tuffa H-40 klassen

I D-40 fortsätter Siv-Inger att utvecklas till en stabil tempocyklist och kör bättre och bättre varje tävling. Sivan tog en fin 4e plats på Kjulatempot och naturligtvis viktiga poäng i SWE-Cupen.

I H-55 klassen så blev det seger för Thommy Flognfelt som nu har avgjort tempocupen till sin fördel för tredje året i rad. I samma klass blev Benny Björkman 8a.

 

 


Nordiska mastermästerskapen i Sunne 2016

Skoghalls CK Hammarö stod som värdar för 2016 år nordiska mästerskap. Mästerskapen hölls på samma banor som 2015 års master SM gick, alltså uppe i vackra Sunne. Vilket mästerskap det blev! Inte bara resultatmässigt utan också arrangörsmässigt. Själva arrangemanget överlåter jag dock till styrelsen att skriva några ord om eftersom jag var mest fokuserad på själva tävlandet. Men vad jag har hört av de aktiva så är det bara positiva reaktioner.

Skoghalls CK Hammarös cyklister var det dessutom gott om i nästan alla klasser. Dessutom så fanns det hela nio stycken som körde i landslagets färger! Tre medaljer blev det och en hel del topp placeringar precis utanför pallen.

Lördagen den 6 augusti 2016 Tempo.

Först ut var Anna Beck tävlandes för Sverige. Anna körde bra och blev 4a i D-30 klassen. Thommy Flognfeldt tävlandes för Sverige blev 5a i H-55. Stefan Schützer tävlandes för Skoghalls CK Hammarö blev 5a i H-45. Per Vall även han tävlandes för Skoghalls CK Hammarö blev 12a i H-45.

När herrar H-35 gav sig iväg så hade vi i Sverige och Skoghall stora förhoppningar på vår egen Lars Buller-Kylvik. Lars gjorde ingen ledsen(förutom motståndarna)han körde in på en mycket fin andra plats endast sex sekunder efter vinnaren. Andreas Rundquist tävlandes för Skoghalls CK Hammarö blev 11a i samma klass.

Prispallen H-35 Tempo.

Johan Fryksenius tävlandes för Skoghalls CK Hammarö blev 5a i H-30.

Lars Buller-Kylvik måste ju nämnas lite extra förstås. Lars tog ju en landslagsplats som regerande Svensk mästare, och han leverera verkligen. Att ta en medalj på ett så pass stort mästerskap som Nordiska är grymt bra. Stort GRATTIS Lars.

Två andra som verkligen körde sitt livs lopp är Stefan Schützer och Johan Fryksenius. Stefan som dessutom är PT för flera av de som tävlar i Skoghall har verkligen träffat rätt med formen. Johan som egentligen mest kör MTB, men som också gör lite gästspel på landsvägscykeln gjorde även han ett fantastiskt bra tempolopp.

Söndagen den 7 augusti 2016 Linje.

I H-35 klassen så blev Stefan Blomqvist 11a och Andreas Rundquist 18e, båda två tävlandes för Sverige.

I H-30 klassen så kom så den andra medaljen för Skoghalls CK Hammarö. Johan Fryksenius spurtade in på en mycket fin tredje plats. Johan dessutom i Skoghalls klubbkläder! GRATTIS Johan.

Prispallen H-30 Linje.

I H-45 klassen blev Stefan Schützer 9a tävlandes för Sverige. Per Vall blev 29a och Ulf Johansson blev 31a båda tävlandes för Skoghalls CK Hammarö.

I H-50 klassen blev Kenneth Appel 11a tävlandes för Sverige.

I H-55 klassen så kom den tredje medaljen för Skoghalls CK Hammarö. Thommy Flognfeldt tävlandes för Sverige tog en tredjeplats efter en lång utbrytning som höll ända in i mål. Benny Björkman tävlandes för Skoghalls CK Hammarö DNF i samma klass.

Prispallen H-55 Linje.

I D-30 klassen så spurtade Sarah Carling in på en fin 5e plats och Anna Beck på en 7e plats båda tävlandes för Skoghalls CK Hammarö.

Lite summering av helgen.

Lars Buller-Kylviks tempo silver står ju naturligtvis överst på listan, men också Sten Schützer och Johan Fryksenius tempolopp tycker jag sticker ut lite extra. Att sedan Fryksenius går och tar en bronsmedalj på linjeloppet är ju bara för gôtt. Tjejernas prestation kan jag heller inte släppa. Att från förra helgens nästan nervkollaps till att vara väldigt lugna och sansade prestera ännu bättre på ett större mästerskap är beundransvärt. Sarahs 5e plats på linjeloppet har ju mersmak så det bara ryker om det. Om inte Anna fått tekniska problem med cykeln så hade säkert hon också varit med och spurtat om medaljerna.

Skoghalls CK Hammarö cyklister som representerade Sverige under Nordiska mästerskapen i Sunne var:

Tempo                                              Linje

D-30 Anna Beck                               H-35 Andreas Rundquist

H-35 Lars Buller-Kylvik                   H-35 Stefan Blomqvist

H-55 Thommy Flognfeldt                  H-45 Stefan Schützer

                                                            H-50 Kenneth Appel

                                                            H-55 Thommy Flognfeldt

 

 

/Thommy


2016-08-03

Master SM i Halmstad.

Årets master SM gick av stapeln i Halmstad med CK Bure som arrangör. Åh vilket mästerskap det blev för Skoghalls CK Hammarö. Hela sju! medaljer blev skörden!

Skoghall säkrade redan på fredags morgonen den första medaljen när linjeloppet drog igång med H-50/55 klassen. Thommy Flognfeldt spurtade in på en 2a plats i H-55. I samma klass slutade Benny Björkman på en 13e plats. Kenneth Appel gick i mål på en 25 plats i H-50 klassen. H-30 klassen så körde Johan Fryksenius starkt och tog en fin 5e plats. I H-35 blev Stefan Blomqvist 6a och Andreas Rundquist 28a. I den alltid så heta och tuffa klassen H-45 så körde Stefan Schützer verkligen tufft och bra. Stefan tog till slut en fin 4e plats med mersmak.

Damerna startade lite nervöst men körde upp sig under loppet och visade verkligen kämpaglöd. I D-30 klassen blev Veronica 4a, Sarah 5a och Anna 6a. I D-40 körde Siv-Inger in på en fin 5e plats.

Prispallen H-55 Linje

I lördagens tempo fanns det flera medaljchanser för Skoghalls cyklisterna, och de gjorde inte fansen lessna. I D-30 klassen slog Veronica Nevrell till med en 3e plats, Anna Beck blev 4a och Sarah Carling blev 5a. I klassen D-40 körde Siv-Inger Rådström in på en 8e plats. Noterbart är att Anna Becks 4e plats gav Anna en plats i landslaget till Nordiska mästerskapen.

Prispallen D-30 Tempo

I herrklasserna kom så mästerskapens guld!

I klassen H-35 visade nämligen Lars Buller-Kylvik vad han kan göra med en tempocykel. Han lämnade alla andra bakom sig och kan nu titulera sig Svenska mästare. Som grädde på moset så får Lars representera Sverige på Nordiska mästerskapen i Sunne den 6-7 aug. I H-30 klassen blev Johan Fryksenius 5a. Stefan Scützer körde in på en 8e plats i H-45 klassen. I H-55 klassen så kom då dagens tredje medalj! Thommy Flognfeldt  blev 2a och bärjade sin andra medalj under mästerskapen.

Prispallen H-35 Tempo

BILD. H-55 Tempo

På söndagen så avslutades årets master SM med partempo. Samtliga Skoghalls CK Hammarö cyklister ställde upp. Hela sex lag!

I damernas D-30 klass så var det två Skoghalls lag, båda tog medalj! Sarah Carling / Anna Beck tog en 2a plats. Veronica Nevrell / Siv-Inger Rådström tog en 3e plats. I herrarnas H-30 klass så kom så mästerskapets sista medalj. Lars Buller-Kylvik / Jakob Fryklund tog en 2a plats. I samma klass så kom Stefan Blomqvist / Johan Fryksenius på en 10e plats. I H-35 så tvingades Andreas Rundquist / Gabriel Nilsson att bryta. I H-40 klassen så körde Stefan Schützer / Thommy Flognfeldt in på en 7e plats.

Prispallen D-30 partempo

Prispallen H-30 partempo

Med alla dessa fina framgångar så är det inte undra på att folk lyfter på ögonbrynen. Kan ju också nämna att Skoghalls CK Hammarö faktiskt blev tredje bästa klubb! Så sträck på er cyklister som var i Halmstad ni är ett föredöme och gör bra PR åt klubben med ert uppträdande både på och utanför banan.

Avslutningsvis så vill jag bara nämna några mycket viktiga personer som kanske inte tycker att de tillför så mycket men som är kolossalt viktiga för oss som tävlar. Med ert suport av dryck, kläder, foto, mat och all annan service. Det bli väldigt mycke jobbigare om inte ni fanns med.

Ett stort TACK till:

Camilla Olsson, Åsa Blideskär, Anders Bredsberg, Patrik Beck och Annika Flognfeldt.

/Thommy


2016-07-16

Grattis till silvret Gustav Larsson.

Gustav Larsson firade stora framgångar i dagens Mountainbike SM i Värnamo. Gustav som i vanliga fall har sin styrka i tempocykling låg på tredje plats när man gick ut på sista varvet. Ledde gjorde Emil Lindgren Serneke Allebike Cykelklubb före Matthias Wengelin Almby Idrottsklubb. Tyvärr för Emils del så tvingades han bryta loppet på sista varvet, varpå Mattias Wengelin knep segern före våran Gustav Larsson, på tredje plats slutade Michael Olsson från Serneke Allebike Cykelklubb. Johan Fryksenius körde in på en 18e plats.

/Thommy


2016-08-02

Landslagsuppdrag för Skoghalls cyklister.

Vilken Succé för Skoghalls CK Hammarö. Inte mindre än 7 stycken Skoghalls cyklister har fått meddelande från svenska cykelförbundet. De som har fått en bekräftelse på att de blivit uttagna att representera Sverige i Sunne den 6-7/8 är:

Linjeloppet

 • H-35 Andrea Rundquist, Stefan Blomqvist
 • H-45 Stefan Schützer
 • H-50 Kenneth Appel
 • H-55 Thommy Flognfeldt

Tempoloppet

 • H-55 Thommy Flognfeldt
 • D-30 Anna Beck
 • H-35 Lars Buller-Kylvik

Extra roligt är det ju att så många kommer att representera Sverige nu när tävlingen går på hemmaplan(Sunne).

/Thommy


2016-06-29

Gottne veteran cup 2016

Tävlingarna i Gottne är sista chansen att kvala in till landslaget och få representera Sverige på nordiska mästerskapen. Sverige är i år värdland av mästerskapet, som arrangeras av Skoghalls CK Hammarö och hålls i Sunne. Det blir extra intressant i år eftersom det är väldigt många från Skoghalls CK Hammarö som ligger bra till i cupen, och därmed har chansen att få dra på sig landslagströjan.

I tempo så är det redan nu klart att Thommy Flognfeldt i H-55 får representera Sverige på nordiska mästerskapen.

I H-35 har vi Andreas Rundquist och Stefan Blomqvist, i H-45 Stefan Schützer, i H-50 Kenneth Appel och i H-55 Thommy Flognfeldt. Det som gäller för dessa fem är ett bra resultat på söndagens linjelopp för att få kvittera ut en landslagsdress.

/Thommy


2016-06-23

GRATTIS TILL SM BRONSET GUSTAV LARSSON!

2016 års tempomästare är korad, årets svenska mästare heter Alexander Wetterhall Team Tre Berg - Bianchi. Vår egen Gustav Larsson körte in på en fin tredje plats.

/Thommy


 

2016-06-22

STORT GRATTIS TILL SM SILVRET ANNA BECK!

I dagens Svenska mästerskap i tempo Para som pågår i Västerårs slog Anna Beck till med jättebra tempolopp, ett lopp som visade sig skulle räcka ända upp till en mycket fin andra plats.

/Thommy


2016-06-17

Siljan runt.

Här kommer en berättelse av tjejerna som körde Siljan runt.

Siljan Runt 2016 

Det var från början jag, Annika och Majsan som bestämde oss redan förra sommaren att 2016 så ska vi åka Siljan Runt. Under sommaren 2015 så fick klubben en massa nya medlemmar och dessutom många tjejer! Så när vi bokade boende i Mora, Åmåsängsgården – att rekommendera, så var vi 13 tjejer!!

Under våren så föll några bort men ersattes snabbt av andra som var sugna att hänga på så när helgen väl kom så var vi 11 st tjejer och 2 grabbar som åkte upp. Vi hade tidigt bestämt att tillbringa hela helgen i Dalarna så mycket mat och dryck hade inhandlats.

Under fredag em/kväll så droppade man in allt eftersom till campingen och sist kom Veronica och Katja som hade haft en spännande resa upp till Mora. Fästet på takräcket hade gått sönder så man hade stannat och lånar spännband efter vägen som man knutit fast i takräcket och in genom rutan och där satt Katja och höll ett hårt grepp J Det bästa av allt var ju att det var självaste Henrik Schyffert som i härdigt vinkade till tjejerna och ville göra som uppmärksamma på vad som hade hänt på taket!

Under kvällen så pratade vi ihop oss om hur vi skulle dela upp oss och vilka olika fartgrupper vi skulle ha, vi kom fram till två grupper, en ca 25 km/h och en på 30 km/h.

De flesta valde att köra i 25km gruppen och vi var 4 tjejer och två killar som satsade på 30km, Lena var sugen på att försöka hänga med oss så länge det gick och det gjorde hon jättebra när hon valde att släppa så cyklade hon 5 mil helt ensam innan resten av gänget kom, bra jobbat det Lena! 

Lördag morgon tidigt uppstigning och gemensam frukost i grannstugan, vi skulle rulla mot Sollerön 07.45 var det tänkt, vi hade starttid mellan 08.35-09.30.

Vi hade toppen väder, strålande sol och än så länge inte så mycket vind, även om det var lite kyligt ca 10grader.

Alla kom iväg och jag kan bara berätta hur resan gick i min grupp- vi bestämde oss för att försöka att inte stanna efter vägen om det skulle behövas så var det i Leksand det skulle ske. Vi behövde inte det. Alla var med fram till Tällberg och vi fick till en fin lagkörning. I Tällberg så tappade vi Niklas E som sen ändå kom i mål på fina 4,04, bra kört Niklas!

Vi hade en bra tid på gång men som ni vet ni som kört Siljan Runt så är det lite segt efter Siljansnäs och de sista 3 milen hem så även idag. Men vi bet ihop och gick i mål på 3.49, alla supernöjda! 

Vi satt kvar och väntade in resten av gänget som kom in på ca 5.20 tror jag…

Kvällen tillbringades utomhus på campingen med god mat och dryck och många glada skratt J

Söndag innebar städning och hemfärd.

Tack alla tjejer för en super trevlig helg och vi har ju redan bestämt att göra detta till tradition så jag längtar redan till 2017.

/Siv-Inger

2016-06-07

Skoghalls cyklister på turné.

Ett gäng Skoghalls cyklister begav sig under helgen till
huvudstaden för att köra Stockholms 4-dagars. Andreas Rundquist och Stefan
Blomqvist i H-30, Stefan Schützer H-40, Kenneth Appel H-50, Benny Björkman och
Thommy Flognfeldt i H-55.

 

Etapp 1: Arlanda test race.
Här bjöds det på lite blandade resultat av oss. I H-30 körde
Andreas till sig en 13e plats. Stefan S blev 14e i H-40. Kenneth A blev 4a i
H-50. Thommy och Benny tog en 3e och en 7a plats i H-55 klassen.


Etapp 2: Kringeltempot.

Här var vi tre Skoghalls cyklister som kom till start. I H-40
klassen så slog Stefan S till med ett riktigt bra tempolopp som visade sig skulle
räcka ända upp till en fin 9e plats. I H-55 klassen blev det en seger för
Thommy och en 7e plats för Benny.

 

Etapp 3: Falkenloppet.

Falkenloppet är ett trevligt linjelopp som går i Nynäshamn. Här
startade alla sex Skoghalls cyklister. I H-30 klassen körde Andreastill sig en
fin 7e plats och Stefan B en 14e plats. I H-40 gör återigen Stefan S en stark
insats och kör in på en 9e plats. I H-50 blev Kenneth 8a. I H-55 blev Thommy 2a
och Benny 6a.

 

Etapp 4: Nationaldagsloppet.

Ett regelrätt GP lopp som gick på Tuvängens kartbana som har
tvära kurvor en riktigt rolig bana att köra på. Här blev det nog helgens
sammanlagt bästa dag resultatmässigt. Stefan B gjorde ett mycket bra lopp i
H-30 klassen där han blev 8a och Andreas blev 13e. Stefan S visar att han
verkligen hör hemma i toppen av H-40 klassen genom att köra in på en 5e plats
med mersmak. Kennet vann i H-50 klassen efter att ha legat på tredje plats det
sista varvet och båda killarna framför honom vurpade i sista kurvan! Thommy
körde in på en 3e plats och Benny på en 7e plats i H-55.

 

I Stockholm 4-dagars så blev det totalseger i H-55 klassen genom
Thommy och en mycket fin 4e plats av Benny. I den stenhårda(över 100
föranmälda)H-40 klassen så tog Stefan Schützer en fin 4e plats i Stockholms
4-dagars.

Tack skall ni ha för trevliga dagar i Södertälje/Stockholm.

/Thommy


 

2016-06-04
 
Vi har nu en mycket positiv trend gällande tjejcykling. Under helgen är det ett helt gäng med tjejer från Skoghall uppe i Dalarna och kör Siljan runt. Lycka till brudar.
 
Jag återkommer med en längre berättelse.
 
/Thommy
 
 
2016-05-30
  

Valmetrundan 2016 blev en stor framgång för Skoghalls CK Hammarö.

  
På långa banan(140km) så segrade hemasonen Lars Buller före Andreas Papp Skruvstad IK och Anders Karlsson från Mölndals CK. Snabbaste dam var också det en hemacyklist, nämligen Sara Carling. Sara visade sig vara i en helt egen division. Marginalen ner till tvåan Carin Thorell från CM Coach och trean Sofie Heinered från Karlstad var hela 36 minuter!
Banan som mäter 70km så segrade Angelica Bäcker Skruvstad IK tätt före Kajsa Björk-Tenscher från Grums på tredje plats kom Susanne Karlsson från Årjäng cykelteam. Herrsegraren på 70km kom från Solsta CK och heter Henrik Jonsson. Tvåa blev P-O Haster från Karlstad kommun och trea blev Stefan Axelsson från Skruvstad IK.
Söndagens MTB tävling blev något blöt och lerig. Men det hindrade inte vår egen Johan Fryksenius att ta en solklar seger i herrklassen före Olof Hagliden OK Tyr och Tony Falk från Räddningstjänsten. På damsidan blev det dubbelt OK Tyr i toppen. Där Xara Sand vann före klubbkompisen Lisa Hällsten på tredje plats kom Anna Nordin från Forshaga.
/Thommy  
 
 
2016-05-22
CK Wänershof 2-dagars.
Vilken helg! 11st! Skoghalls cyklister gästade Vänersborg och Wänershof 2-dagars tävlingen.
Lördagens GP tävling gick mitt inne i centrala Vänersborg och det var grabbarna som var först ut i elden. Bäst gick det i H-40 klassen där Stefan Schützer tog en meriterande 4e. plats. Annars så var det tunnsått med framgångar för herrarna.
Tjejerna däremot gjorde succé. Två pallpatser på två tjejer! Siv-Inger Rådström gjorde tävlingsdebut, och vilken debut det blev. Siv-Inger körde in på en jättefin 2a. plats i D-40 klassen. Anna Beck som kör i D-30 gjorde återigen ett mycket starkt lopp, och spurtade in på en fin 3e. plats.
 
I söndagens linjelopp så var det Kenneth Appel som var den Skoghalls cyklisten som lyckades bäst. Den evigt unge Kenneth tog en fin 2a. plats i H-50 klassen. Benny Björkman gjorde också jättebra ifrån sig i H-55 klassen där Benny körde in på en 5e. plats.
Siv-Inger gjorde återigen ett starkt lopp och körde in på en 4e. plats i D-40 klassen, "Sivan" blev därmed helgens Skoghalls cyklist.
Stort GRATTIS Siv-Inger.
PS: Tack alla Skoghalls cyklister och supporters ni är ett föredömme när det gäller uppträdande på tävlingar.
Bilder från tävlingen finns att hämta på https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1185878951457986&type=1
 
/Thommy    
 
 
2016-05-02

Hofettempot

Jakob Fryklund tog här en 19e plats i H-40 klassen och Thommy Flognfelt tog en 1a plats i H-55 klassen.
 

Blandade framgångar i Fryksdalens 3-dagars.

Stefan Schützer var den cyklisten som höll i hop det bäst av hemma cyklisterna under Fryksdalens 3-dagars. Stefan tog en meriterande tionde plats i totalen. Ett starkt tempolopp och prolog bäddade för Stefans fina placering. Själv så tackar han kollektivet för att han lyckades behålla en topp tio placering.
Annars så var det Johan Fryksenius 3e placering på prologen som sticker ut som en riktigt positiv överraskning.
 

SMACK tempot.

Anna Beck gjorde debut i Swe-cupens D-30 klass och gjorde det bra. Anna tog en 2a plats och jag är övertygad om att Anna kommer att låta höra talas om sig framöver när hon fått lite mera tävlingsrutin.
Jakob Fryklund tog en 17e plats i den mycket tuffa H-40 klassen.
Thommy Flognfelt tog en 1a plats i H-55 klassen.
 
/Thommy
 
2016-04-26

Stora framgångar för Skoghalls CK Hammarös cyklister.

Johan Fryksenius satte ribban inför helgen som var genom att bli trea i premiären.
"Bra känsla, grym cykel och lite stolpe in räckte till 3:e-plats i premiären" säger Johan.
Mr 100% Andreas Rundquist slog till igen och spurtade hem en ny seger på linjeloppet(H-30). Den här gången nere i Barsebäck där årets Swe-cup för veteraner hade sin premiär.
Kenneth Appel tog en meriterande 3e-plats i linjeloppet i sin klass H-50.
Thommy Flognfeldt tog en 3e-plats på lördagens tempolopp och en 2a-plats på söndagens linjelopp.
/Thommy  
 

Tävlingssäsongen 2016 kunde inte ha startat bättre.

 Skoghalls CK Hammarö_2_b
Skoghalls första seger 2016 stod Andreas Rundquist för.
Andreas segrade i H-sportsklassen där han spurtbesegrade Daniel Lilja
Jönköpings CK och Peter Värnqvist Cykelklubben Nollåtta. En fantastisk comeback av Andreas. Det skall bli väldigt spännande att följa Andreas under säsongen.
Vår elit cyklist Anders Kvarnlöf fick också en väldigt bra
start på sin tävlingssäsong genom att spurta in på en fin 6e plats i en klunga
på 15 cyklister. Anders blev genom det 8e man, för före klungan så fanns det
två man. Nämligen segrande Alexander Gingsjö Tre Berg Cykelklubb och Joakim
Åleheim Team Cykelogen Cykelklubb. Tre Berg Cykelklubb var som vanligt
dominerande och sprängde fältet tidigt. Men Anders tog ett stort ansvar i
klungan för att jag in utbrytarna. Det lyckades nästan, till slut så var det
bara Gingsjö och Åleheim kvar. Dessa blev dock för tuffa för alla i dag.
I seniorklassen så debuterade Stefan Blomqvist och Gabriel
Nilsson. Båda två blev tyvärr hindrade av en krasch men han med att visa en
riktig kämpaglöd genom att fullfölja loppet med bravur. Det bli spännande att
följa dessa killar framöver.
 
/Thommy
 
 

Sunne lördagen den 9 april 2016

Idag var det test av banorna för Fryksdalens 3-dagars och
Nordiska veteranmästerskapen. Tossebergsklätten, GP banan inne i centrala Sunne
och tempobanan testades. Vi kan garantera att prologen på Fryksdalens 3-dagars
kommer att kännas i lungor och ben.
Skoghalls CK Hammarö_1
Alla tog sig upp till bommen, men det återstår hundra meter till målet.
/Thommy
 

Äntligen så startar cykelsäsongen 2016, och som vanligt så startar det med klassiska Östgötaloppet.

Till klubbens stora glädje så verkar intresset för
landsvägscykling bara öka och Skoghall CK Hammarö har fyra cyklister på
startlinjen vid Ljungs kyrka.
Redan klockan 11.00 så startar Elit klassen och vi ställer
vårt hopp till Anders Kvarnlöf.
Klockan 13.00 så startar seniorklassen. Här har vi två nya
cyklister i Skoghallströjan. Gabriel Nilsson och Stefan ”Blomman” Blomqvist.
Sist ut av Skoghallscyklisterna så gör Andreas Rundquist comeback
i tävlingsform. Andreas kör i H-sport och startar kl:14.15
Vi håller tummarna, och lycka till grabbar!
 
/Thommy
 
14-16 Maj, Copenhagen Grand Fondo - UWCT UCI World Cycling Tour
 
 
3-6 September, Veteran VM 2015
Uppdaterad: 06 MAR 2018 13:27 Skribent: Thommy Flognfeldt

 

 

Postadress:
Skoghalls CK-Hammarö - Cykel
Siv-Inger Rådström, Katrinebergsgatan 18B
65342 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0703730813
E-post: This is a mailto link