Hoppa till sidans innehåll

Om SBHS


Skogsbygdens Hästsällskap bildades -96, i Skirö. Då hette klubben Skiröbygdens Hästsällskap. Men eftersom fler och fler medlemmar var ifrån andra orter än just Skirö så beslutades det att klubben skulle byta till Skogs Bygdens Häst Sällskap och därmed kunna täcka ett större område. 

Förut fanns vi i Korsberga, i Bockaberg där vi arrenderade en ridbana och hade våran klubb barack. Numera har vi startat ett samarbete med Stall Bråtåkra där vi även har våran nya klubblokal i ridhuset. Men vi är fortfarande samma glada & härliga förening! SBHS - Korsberga inriktar sig på att alla ska kunna vara med, gammal som ung, nybörjare eller duktig, skogsryttare eller tävlingsryttare, kusk som ryttare, med eller utan häst. Alla är VÄLKOMNA!  

 

Vi arrangerar Clear Rounder i hoppning och dressyr, Vårjakter, Hubertusjakter mm. Sista åren har vi även kört några P&J. Vi har även det populära Miniskuttet, där nybörjare eller oerfarna hästar kan vara med. Hinderhöjden är antingen 20 eller 30 cm och man får Rosett bara man kommer in på banan! Även inom dressyren har vi Minidressyr, där programmen är Ryttarmärke 1 eller 2.

Uppdaterad: 04 FEB 2013 18:33

Postadress:
Skogsbygdens HS Korsberga - Ridsport
Elenor Jonsson, Simnatorp 17
57492 Vetlanda

Kontakt:
Tel: 0725028367
E-post: This is a mailto link

Se all info