Hoppa till sidans innehåll

Simon och Gustav 4:a på lilla skidspelen

14 MAR 2016 21:44
När skidsäsongen avslutades med deltagande i lilla skidspelen, Falun Lugnet, klämde Simon och Gustav till med en 4:e plats i klassen H11. Förra året kom de på 18:e plats!
  • Skapad: 14 MAR 2016 21:44

På världscupbanorna, på samma stadion där Charlotte Kalla och Johan Olsson tog VM-guld förra året, åkte två kllar för andra året och representerade Skogsluffarnas OK i en tävling som samlar gräddan från södra och mellersta Sverige. Förra året var preimär, då kom Simon och Gustav på 18:e plats bland 26 lag i den avslutande sprintstafetten.

Inför denna säsong har vi ju satsat på rullskidträning på hösten, klubben har tom köpt in egna via bidrag, och dessutom skidor tis+tors när snön kom tillsammans med de andra söderortsklubbarna och nästan tävling varje helg. Det gav resultat. På individuella loppen på lördagen i klassen H11, kom Gustav på en delad 9:e plats och Simon på 28:e plats av 34 deltagare. Bara det var en rejäl uppryckning från förra året.

Döm då vår överaskning som ledare, när de klämde till med 4:e platsen i stafetten bland 17 lag. Förvisso saknades några lag från förra året, men ändå! Vilken utveckling som vår lilla skidklubb presterat. Under hela loppet ropade speakern ut så det ekade över backarna om Skogsluffarnas åkare, så nu har klubben satt sin prägel även här.

Till nästa år hoppas vi på fler deltagare än dessa två gossar, det är en upplevelse som heter duga från ca 8-15 år. Dessutom vill Simon och Gustav ha tävlingsdräkter som alla andra, men då behöver vi någon sponsor som kan hjälpa till med kostnaden till detta för våra tävlande barn. Så om någon har ett tips, så hör av er

Skribent: Jan Stridh

Postadress:
Skogsluffarnas OK - Skidor
C/o Öberg, Brovaktarvägen 13
14173 Segeltorp

Kontakt:
Tel: 08-817808, 08-7113151
E-post: This is a mailto link

Se all info