Hoppa till sidans innehåll

Försäsongsträning skidor

27 AUG 2017 12:05
Ett gemensamt rullskidläger i Bosön, ett skidläger i Torsby skidtunnel och ett annat i Idre. Dessutom två egna skidläger, ett i Ramundberget/Bruksv. och ett i Falun/Lugnet. Dags att boka. Dessutom gemensam rullskidträning med söderortsklubbarna nu.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2017 13:50

Stockholm skidförbund annordnar rullskidläger på Bosön 30/9-1/10, en fantastik möjlighet för barn/ungdomar till en väldigt liten peng. Senaste anmälan 30/8 till This is a mailto link (kostar 300kr för de våra hela helgen). En dag också möjlig.

Söderortsklubbarna annordnar träningsläger i Torsby skidtunnel 2/11-5/11 med fokus på barn/ungdomar, men alla kan ju åka såklart! Ni bokar boende (vandrarhemmet precis bredvid) och resa själva då tiden för den gemensamma bokningen gått ut. Skogsjö's åker på denna, kontakt Erika vid intresse. Boka boende nu!

Samtidigt annordnar Skogsluffarna ett eget träningsläger i snösäkra Ramundberget/Bruksvallarna på höstlovet, dvs 30/10-5/11. Vi bor i lägenheter/stugor i Skarsvallen Ramundberget och åker med publik buss upp (hittas på Ramundbergets hemsida). Ni bokar boende och buss själva. Stridh's är där 30/10-4/11, kontakta Janne vid intresse. Boka boende nu! Snögaranti gäller. Så här säger man från Bruksvallarna som ligger precis bredvid:

"21 000 kubikmeter sparad snö läggs ut och garanterar 6 kilometer skidåkning i fin och varierad skidåkning som lämpar sig både för träning och för tävling, för elitåkare likväl som motionärer, barn och ungdom. Banan delas upp i en enklare yttre slinga bra för distansåkning, 9 meter bred med åkning i båda riktningar. Den inre slingan startar med en böljande slakmota etappvis upp mot snölagret och har sin avslutning i den tuffa sprintbanan."

Och så försöker vi igen med vår populära skidresa till Falun Lugnet första helgen i december. Vi bor i stugor precis bredvid spåren. Detta brukar vi boka väldigt sent, så vi återkommer med mer info när det närmar sig.

Till detta tillkommer ett gemensamt skidläger med de andra Stockholmsklubbarna i Idre andra helgen i december. Torsdag-Söndag närmare bestämt. Allt ingår, buss, boende och mat. Dock endast för barn/ungdomar och deras ledare/föräldrar. Information och anmälan: http://nvskidor.se/2017/04/13/traningslager-i-idre-fjall-torsd-712-sond-1012-2017/

Skogsluffarna subventionerar barns deltagande med 50% på dessa läger (gäller resa och boende, dock ej Idre där det är 700 som gäller för barn). Kontakt Janne hur det går till

Vi drar nu även igång med rullskidträning för barn/ungdomar. Varje tisdag kl 18 blir det gemensam rullskidträning med övriga söderortsklubbar. Kallelse går ut via mejl till intresserade. Vill ni ha dessa, säg till tränarna nedan. På dessa måste man redan kunna åka. Det finns helt enkelt inte ledare nog för att lära upp enskilda barn. Men det kan ni lätt göra själv. Låna klubbens rullskidor och kör, svårare än så är det inte. Hjälm, vantar och reflerväst. Kanske lite skydd första gångerna.

Nytt för i år är att vi har två träningsgrupper. En för de lite större barnen (födda 2004-2006). Ledare här är Erika Skogsjö. 

Och så en för de lite yngre (2007-2009). Ledare här är Peter Claesson och Tuva Gotte.

Kontakta dem direkt för träningar och övriga frågor typ enligt ovan.

Och så hoppas vi väl på tidig natursnö :-) För Söderskidan startar 9/1 och DM 13-14/1, det får vi ju inte missa!

För att inte tala om KM som denna säsong haranterat blir av efter år av inställda tävlingar, nämligen 6/2 på Rudan!

Allt gott hälsar er sektionsledare, Janne

Skribent: Jan Stridh
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skogsluffarnas OK - Skidor
C/o Öberg, Brovaktarvägen 13
14173 Segeltorp

Kontakt:
Tel: 08-817808, 08-7113151
E-post: This is a mailto link

Se all info