Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning skidåret 2018

18 MAR 2018 20:46
Andra året som medlem i Söderskidan innebar ett klart lyft då Skogsluffarna kom på 4:e (8:e) plats totalt med 73 (49) poäng (föregående år inom parentes) på 50 (30) starter med 18 (13) unika åkare
  • Uppdaterad: 19 MAR 2018 09:14

Två individuella totalsegrare för första gången också, samt två 2:a platser och framförallt många glada miner med så många deltagare på fina banor på Rudan och lätt att få ihop funktionärer när vi arrangerar, så Söderskidan kommer vi vekligen att fortsätta att satsa på, ett riktigt lyft.

Dessutom körde vi ju KM på deltävlingen den 6/2 och då deltog hela 14 (9) stycken medlemmar, där ju en helt ny medlem vann herrklassen dessutom.

På barn och ungdomssidan har det dock gått trögt. Vårt försök till grupp med aktiva runt våra tävlande P05 splittrades redan innan skidsäsongen då en slutade och en bytte klubb och inget deltagande i Skidalliansens barmarksträningar. Bra start förvisso med egna barmarksträningar för de yngre, men sen fanns inget intresse för uppstartslägret i Falun trots fina spår, inga egna träningar på snö vid Radhusparken och nästan inget deltagande i Skidalliansen gemensamma skate-träningar på Rudan trots upprepad information. Endast ett fåtal som tävlat, men två av dem ställde upp på DM, det var förvisso kul. Sammanfattningsvis har det varit dåligt med snö igen, dålig intresse från barn/ungdom och ledare som inte mäktat med att arrangera snöträningar de senaste åren. Vi fick dock med deltagande i ICA-cup för 13-åringar troligen för första gången i klubbens historia, se info här.

Som vanligt sammanfattas året i verksamhetsberättelsen som ni hittar här

Väl mött nästa år i spåren önskar skidsektionen, även om vi inte hittar nya krafter som gör en nysattsning för barn/ungdomar, så hoppas vi andra på bra skidförhållanden med konstsnö vid Ågesta och helst även mycket natursnö. Och såklart Söderskidan och KM, de blir alltid av!

Skribent: Jan Stridh
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skogsluffarnas OK - Skidor
C/o Öberg, Brovaktarvägen 13
14173 Segeltorp

Kontakt:
Tel: 08817808, 087113151
E-post: This is a mailto link

Se all info