Hoppa till sidans innehåll

Sektionen Skidor


Sektionen Skogsluffarnas OK - Skidor tillhör moderfördeningen Skogsluffarnas OK.

Sektionen, som återstartades i februari 2012 via beslut på föreningen årsmöte, bedriver en kompletterande verksamhet till huvudverksamheten orientering, och syftar både till att verka som ett komplement på vintern som att även vara ett alterantiv för den som vill satsa på skidor. Det senare sker då mest på egen hand och genom våra samarbeten med andra klubbar. Skidsektionen bedriver främst verksamhet inom längdskidor, men möjlighet finns även till alpint som rullskidor m.fl. som ingår inom skidförbundet, dock har vi aldrig haft sådan verksamhet. Skid-orientering ingår i sektionen orientering och alltså inte skidsektionen.

Sektionen organiserar, när det finns ledare och underlag, gemensamma träningar för barn och ungdomar under hösten och vinterhalvåret, men verkar framförallt för träningar med övriga söderortsklubbar genom Stockholms skidallians.

Sektionen är via föreningen medlem i skidförbundet och verkar som en länk mellan skidförbundet och medlemmarna. Via medlemsregistret kontaktas de medlemmar som har angivit sig aktiva inom sektionen i direkt utskickad information och via nyheter på denna hemsida av sektionens aktiva ledare.

Sektionen annordnar KlubbMästerskap (KM) varje år gm Jan Stridh vilket sker under första veckan i februari och sen 2018 via Söderskidans deltävling som Skogsluffarna är med och arrangerar då.

Sektionen påbjuder även tävlingsverksamhet genom länk till skidförbundets tävlingskalender där anmälningar görs och via ett årligt program med fokus på tävlingar för barn och ungdomar i närliggande dirstrikt.

Sektionen satsar stort på, och är sen 2017 även fullvärdig medlem i Söderskidan, en serie av motionstävlingar på tisdagar under januari och februari, där vi premierar stort deltagande från klubben. Vi är med och arrangerar enligt uppgift på IKJ Haninge's hemsida, se vidare under Söderskidan, där frivilliga inom skidsektionen hjälper till. Peter Claesson och Jan Stridh är ansvariga för Söderskidan från Skogsluffarna.

Sektionen letar sen våren 2018 efter ny ledning och ledare. Hör av dig till Peter Claesson vid intresse. Tills ny ledning annonseras ligger verksamheten nere förutom KM och Söderskidan då

Uppdaterad: 18 MAR 2018 20:26

Postadress:
Skogsluffarnas OK - Skidor
C/o Öberg, Brovaktarvägen 13
14173 Segeltorp

Kontakt:
Tel: 08817808, 087113151
E-post: skidor@skogsluffarna...

Se all info