Hoppa till sidans innehåll

Träning


Vi har inga egna träningar då vi saknar ledare för tillfället.

Träning vid skidföre (se kalendern för aktuell info):

Tisdagar 18:30. Söderskidan som träningspass

Torsdag 18:30-20:00 Fokus på barn/ungdomar. Rudan tillsammans med andra söderortsklubbar med ledare från de andra klubbarna och olika grupper utifårn fart.Helt ok för vuxna att åka då också, finns både skate-bedd och ett spår, vuxna betalar spåravgift dock och får träna själva.

Träningar utan snö (se kalendern för aktuell info):

Individuellt utan snö tips:

  • Rullskidor. e. 2 mil "spåret" från Brotorp ner mot Trädgårdscenter, över mot Flaten, förbi Älta (höger sida om vägen), till Hellasgården (vänster sida om vägen) mot Sickla. Sväng vänster innan Sickla köpcenter och kom fram till Fredells. Väl där kör överpå höger sida och sen över till Hammarby sjöstad. Håll långt till vänster och åk över vägen vid Statoil. Åk upp för branta cykelbanan mot Hammarbyhöjdens bollplan. Fortsätt sen via Njörkhagen, Kärrtorp och Bagarmossen tillbaka mot Brotorp. En riktigt fin och omväxlande sträcka som inte innehåller någon för farlig nerförsbacke. Se följande länk för karta över spåret.
  • Dragsnören. Använd "Abilica snodden" som köps på Sportia. Använd den röda. Blå är till för proffs och intervaller. Sätt upp en krok vid takkanten ovanför TV'n och stå och dra med mage och sträck ut på slutet med triceps och handled i 30 minuter 5 ggr/vecka. Den enskilt största bidraget till att du kan sänka dina tider på vasaloppet.
  • Löpning eller gång i uppförsbacke med skidstavar som bör vara ca 0.77*din längd. Mycket bra sätt att bygga upp dels benstyrka som armstyrkan. Sätt i stavarna ordentlig och skjut ifrån dig uppåt med mage och armar.

Träningsspår vid vinterföre individuell:

Så fort det blir vinterföre rekommenderas följande ytor beroende på behov:

  1. Lilla spåret på ängen mellan Brotorpsskolan och radhusparken. Janne spårar så fort det kommer ny snö med skidor. Kombinera med utförsåkning med längdskidorna i lilla pulkbacken. Perfekt för de små, men även för de mellanstora som vill köra lita intervall.
  2. Skarpnäcksfältet. Spåras numera med maskin. Förvisso helt platt. Barn vill åka i backar, det finns dock en liten, liten kulle som de ofta leker i.
  3. Kärrtorpsspåret och Björkhagensslingan. Du startar var du vill, antingen kan du gå från Bagarmossen, eller parkera vid Kärrtorps IP, eller vid Markuskyrkan. Spåren pistas grymt bra med riktig spårmaskin av Lasses gäng på "Läktare och evenemangsservice i Sverige AB" tills kontraktet går ut 2014 som de har med Stockholms Stad och Idrottsförvalningen. Dock krävs 20 cm snö för att de ska pista, och Ågesta kommer före i prioritet. Klassiska spår med andra ord. Se länken: http://www.skidspar.se/stockholm/stockholm/bjorkhagenkarrtorp#
  4. Ågesta. Pistas också av Lasses gäng. Golfbanan är fantastisk och har både klassiska som skatespår parallellt när det finns tillräckligt med snö (minst 15 cm). Ta med pannlampan och kör när det är mörkt, färre mäniskor och fantastiskt mysigt. Bra stakåkning inför vasaloppet. Eljusspåret är mer kuperat och likväl pistat och finns i 3.3 och 6 km. Oftas klassiskt bara, men ibland lägger de om för bara skate. 2014 la man en slinga med isskrapsnö från Gubbängen vid påsrcentralen som är mycket lyckad. Bara två klaasiska spår dock, ingen skate-bedd. Se länken: http://www.skidspar.se/stockholm/huddinge/agesta-friluftsgard
  5. Gubbängens IP. Nytt från 2014 där man också tar skrapsnö från Gubbängens skridskobana, men lägger ut på speedway-banan, en bana på dryga 400 meter. Från 2015 kan det bli lite småbackar också och en skate-bedd, under 2014 endast två spår för klassiskt. Snösäkert!
  6. Rudan vid Handen. Har konstsnöknanon och lägger upp en 1 km lång slinga som håller länge.
Uppdaterad: 16 MAR 2018 18:50 Skribent: Jan Stridh

Postadress:
Skogsluffarnas OK - Skidor
C/o Öberg, Brovaktarvägen 13
14173 Segeltorp

Kontakt:
Tel: 08817808, 087113151
E-post: skidor@skogsluffarna...

Se all info