Hoppa till sidans innehåll

Silver i Storvretacupen 2020

30 DEC 2019 19:05
Vi lämnar Uppsala med både en söt och salt eftersmak. Mest söt faktiskt. En hedersvärd andraplats efter förlust mot stabila Bele i förlängning.
  • Uppdaterad: 30 DEC 2019 19:05

Det höll på att bli en magiskt vändning i finalen med kvittering till 2-2 med fem sekunder kvar. Gav lite energi i laget. Tyvärr stänkte Bele in 3-2 i förlängningen efter att vi fått en utvisning. Motlägg och rakt upp i krysset. Tack och adjö. Nära men ändå inte. Vi var lite tröttkörda och kom inte riktigt upp i vår vanliga nivå. Vi hade helst pressat men orkade inte på två kedjor. Bara att gratulera Bele till guldet. Men tänk om om fanns.

Slutspelet 

I semifinalen vann vi över Vaksala som slog ut favoriten Jäbo i kvarten. På straffar. Trist för Jäbo som tappade en ledning med 2-0 med ynka 4-5 minuter kvar. Vi vann matchen med 3-2 över Vaksala som bjöd på lite puls när de tog ut målvakten och tryckte in spelare framför mål i slutsekunderna. Även detta var en match vi hade velat sätta hög press i. Brist på spelare gav en annan strategi som även den fungerade. 

I kvartsfinalen krigade vi ner ett annat starkt lag - Northen Stars från Finland. En jämn men ganska kontrollerad match från vår sida sett. Vi lät dem ha mycket boll och satsade på kontringar. Tålamod gav utdelning. Deras backar rullade mycket boll och ut till forwards på kanterna men de kom aldrig in på mål eller till avslut samtidigt som vi fick en del kontringar.

Gruppspelet 

Vi kämpade oss igenom gruppspelet utan att förlora trots en lite skakig inledning. Tror aldrig vi producerat så många målchanser tidigare. Finlir och klappklapp är alltid roligt. Trots att vi kunde ha gjort ett 20-tal fler mål så gjorde vi ändå 17 mål på våra tre första matcher. 

Silver i världens största innebandyturnering 

Ett guld är alltid ett guld. Vi vann över Bele sist i Capri-Sun och nu fick de gå hem med guldet. Bara att gratulera ett av Sveriges bästa cuplag Bele till en välförtjänt seger. Vi får helt enkelt spegla oss i silvret. Och att det behövdes sudden för att sno guldet från Sköndals F04 den här gången. 

En för alla och alla för en 

Som vanligt krigade vi på varje match, varje period och varje byte. Även när det gnisslade i maskineriet. Inget gnäll. Kanske lite gap från oss tränare:-). Mycket pep. Alltid hårt jobb och en massa garv. Det är så det fostras idrottstjejer för framtiden. 

Är du intresserad av att rulla boll med oss i Sköndals IK nästa säsong? Damlag i div1, DJ och JAS. Hör av dig till Mathias Björkman på This is a mailto link eller 070-9966476

 #komochrullabollmedoss #storvretacup #enförallaochallafören #respekt #engagemang #prestigelöshet

 

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link