Hoppa till sidans innehåll

Totalinnebandy helt enkelt

02 APR 2019 17:15
Vilken utväxling tjejerna haft under säsongen. Precis som förra året. Det visar att vi tränar rätt och gör jobbet. Oavsett om det är en bra hårdag eller inte.
  • Uppdaterad: 02 APR 2019 17:15

Bra spel och högt tempo som vanligt i helgen

I lördags kom Töjnan/Rotebro på besök i Sköndalshallen. Vi hade en tydlig plan. Spela bollen snabbt, pressa högt och anfall med fem pelare samtidigt som vi tar jobbet hem. Intensiv rörelse och många backskott. Tjejerna levererade. 0-0 efter första men med mersmak. 1-0 efter andra som vi hade bra kontroll på. 4-0 efter 7:49 i tredje perioden. Efter det slog vi av lite på takten och bjöd på två mål. Kul match.

Samma spelplan mot Nynäshamn på söndagen

Tjejerna var pigga i benen och satte upp ett superhögt tempo från start vilket gjorde att Nynäshamn fick slita hårt. Vi pressade och vann tillbaka bollen högt i banan direkt efter våra avslut. Riktigt bra publikmatch.

Allis i målet var som vanligt stabil och glimrade till när det behövdes. Backarna visade upp ett klokt spel och hade tålamod. Höll i bollen när de skulle och passade när det var dags. Strålande offensivt försvar med tufft spel i rygg. Många avslut på mål. Snyggt.  Anfallsspelet var superbra med hög fart och många målchanser.  Tjejerna skapade fina kontringar samtidigt som vi löpande etablerade spel i deras zon genom smart rörelse. Forwards och centrar visade bra inställning och slet hårt i hemjobbeet med. Totalinnebandy helt enkelt!

Vilken utväxling tjejerna haft under säsongen. Precis som förra året. Det visar att vi tränar rätt och gör jobbet. Tjejerna har även tagit stora steg på det mentala planet. Härlig kultur. Inget gnäll. Bara positiv snack. Oavsett om huvudet och benen är trötta, om vi leder eller ligger under, förlorar eller vinner eller om det är en bra eller dålig hårdag.

Nu blir det några veckors jobb med att rita upp kartan för nästa säsong. DJ-serie och Röd Svår och en massa cuper.  Men innan vi stänger butiken för den här säsongen har vi tre cuper, innebandyns dag i Sköndalshallen och självklart tre träningar i veckan fram till slutet av juni:-)

Kämpa SIK!

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link