Hoppa till sidans innehåll

Vinst i JAS DJ17 mot Nykvarn

23 OKT 2019 15:10
Det blev en riktig kämparinsats borta mot Nykvarn i JAS. Vi brukar spela jämt mot dem och så blev det även denna gång. I Fatpipe Invitation knep Nykvarn en poäng och igår tog vi tillbaka ledartröjan.
  • Uppdaterad: 23 OKT 2019 15:10

Det blev en riktig kämparinsats borta mot Nykvarn i JAS. Vi brukar spela jämt mot dem och så blev det även denna gång. I Fatpipe Invitation knep Nykvarn en poäng och igår tog vi tillbaka ledartröjan. Det är alltid givande med jämna matcher och det var två ganska unga lag som möttes. Nykvarn med en stomme av 04:or och vi med en stomme av 04:or och 05:or. 

Periodsiffrorna slutade 0-0, 1-2 och 0-1. 

Vi kom till spel med alla som var tillgängliga och laddningen var på topp trots den sena tiden. Nykvarn var vänliga nog att lösa en matchflytt till gårdagen vilket var riktigt schysst. Det gillar vi. En bra ledarstab som alltid är trevliga att hänga med innan matcherna och på cuper. Vi tackar och hoppas kunna bjuda tillbaka.

Backa hem och spela på kontring

Spel med två femmor tog bort favoritalternativet mot Nykvarn - att pressa. Tre gånger tjugo minuter med fullpress är tufft för de flesta lagen, även på tre kedjor. Men himla roligt att titta på. Vi backade hem istället och lät Nykvarn rulla boll mellan backarna och ut på kanterna. Det kändes stabilt och vi bjöd inte på allt för många chanser även om Julia i mål behövde blixtra till då och då. Domarduon satte nivån direkt och banade väg för ganska hårt spel längs sargerna. Det blev en del flygturer innan vi anpassade oss för nivån och tuffade till oss. Personligen gillar jag hårt spel med färre avblåsningar men kanske inte mot sargerna. Men domarna var konsekventa och jag tror faktiskt det var tändvätskan vi behövde igår. Så tack! Kul med hög intensitet och tight spel och intressant att se hur spelare tacklar frustration och press på olika sätt. Älskar att vi har vår värdegrund REP:et att falla tillbaka. Respekt, engagemang och prestigelöshet. Inte många som ger upp eller surar ner sig när det går trögt för laget, kedjan, backparet, sin lagkamrat eller för sig själv. Snarare tvärt om. Det jobbar vi mycket med.

En laginsats med många fina individuella prestationer

Jag har aldrig sätt tjejerna täcka så många skott som igår. Det är en bra värdemätare för en laginsats. Fint markeringsspel från hela laget och snabba uppspel från backarna gjorde att vi enkelt kom ur vår egen zon och kunde vända spelet.
Vår backa-hem-taktik gav kontringar enligt plan. Dessa lyckades inte Nykvarn sätta stopp för under matchen. Det gav oss energi och trygghet samtidigt som motståndarna kände sig sårbara för bolltapp i fel läge. Det bjöds på många fina anfall och kontringar i hög fart. Även några delikatesser skapade av fina handleder. Ögongodis helt enkelt. 

Nykvarn lyckades under några byten trycka ner oss lågt i egen zon och skapade flera fina chanser när backarna kunde komma till avslut. Framförallt på slutet när orken sviktade. Vi håller nollan i fem mot fem men släpper lite snopet in en kasse i powerplay. Alltid trist. Men vad gör väl det? Innebandy är ju kul.

Det var kanske inte utsålt i hallen men det var ett antal engagerade själar som hittade till matchen. Bra jobbat och tack för att ni tar er tid!

#respekt #engagemeng #prestigelöshet #sik.f04

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link