Hoppa till sidans innehåll

En vändning som nästan räckte hela vägen

11 JAN 2020 01:10
Småtrist inledning av matchen men samtidigt stod tjejerna för en sylvass vändning som med lite flyt hade räckt hela vägen.
  • Skapad: 11 JAN 2020 01:10

Tullinge startade bäst och vi hjälpte som vanligt till och serverade några enkla mål. Dålig fart i benen och för ovanlighetens skull lite sval laddning från start i en JAS-match. 0-2 i första perioden som helt var Tullinges. I andra började vi arbeta oss in i matchen och skapade fler och fler chanser samtidigt som vi inte bjöd på lika mycket bakåt. Med 5 minuter kvar av andra begärde vi timeout för att göra en större förändring. Spelet fortsatte och vi lyckades trycka in ett fint mål som gjorde att vi kunde återkalla timeouten och spara den till tredje. Dessutom fick Tullinge en 2+10 för osportsligt uppträdande i slutet som gjorde att vi fick starta tredje med ett powerplay. En möjlighet. 

Mål i PP och full fart framåt

Inför tredje bestämde vi oss för att köra 2-2-1 med några jagande harar. Helst ville vi stänka dit 2-4 direkt i vårt numerära överläge vilket vi också gjorde efter 26 sekunder. Sedan var det hårt jobb och press med hare och hög box. Det gillade inte Tullinge som fick det svårare och svårare att komma framåt samtidigt som vi skapade flera fina chanser. Redan efter tre och en halv minut stänkte vi in reduceringen till 3-4 och hade nu häng. Dessutom en hel del energi.

Ett tufft och grinigt motstånd var precis vad vi behövde 

Matchen ändrade karaktär och det blev grinigare och tuffare. Det var precis vad vi behövde. Alla SIK:are tuffade till sig och stod upp bra i närkamperna och runt sargen.  Vi tog över matchen och det blev stressigt på Tullinges bänk när det osade kvittering. Kom igen nu tänkte vi. Kan inte den där lilla plastbiten bara trilla in. När det kändes som bäst dök ett Tullingemål upp som ett brev på posten. Helt avgörande för Tullinges hemfärd med tre poäng skulle det visa sig. Men tjejerna gav aldrig upp utan fortsatte att kriga och tryckte på hela vägen till slutsignalen och var nära att reducera flera gånger. Kul och jämn match!

Från att hålla ner siffrorna till att gå för tre pinnar i JAS

Vi brukar ha en starkare period efter jul när serierna vänder och när vi kan skörda det vi tränat på. Som lag har vi gått från att hålla ner siffrorna i JAS till att jaga tre poäng varje match. Bra mindset vilket bådar gott inför framtiden!

Kämpa!
#komochrullabollmedoss
#respekt #engagemang #prestigelöshet

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link