Hoppa till sidans innehåll

Första vinsten i JAS kom på Gotland

13 OKT 2019 16:18
Det kändes som tjejerna var på väg tillbaka från sjukstugan redan i slutet av veckan. Inte 100 procent men pigga i benen efter några bra genrep på damlagets träningar i veckan.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2019 16:18

Match i JAS mot Endre IF på Gotland. En av höjdpunkterna i serien till och med. Det är alltid en kul upplevelse att åka till Gotland och spela match. Lite bra häng på båten, sköna hotellsängar och ett musikquiz. Upplevelsen stärktes av Endres fantastiska välkomnande. Redan veckan innan matchen hälsade de oss välkomna till ön. Fritt inträde på dammatchen som spelades efter vår samt en bra uppstyrd taco-buffé innan färjan tog oss hem på söndagen. De erbjöd sig även att hämta oss på hotellet och skjutsade oss till arenan. Bara att bocka och buga. Världsklass helt enkelt!

Det kändes som tjejerna var på väg tillbaka från sjukstugan redan i slutet av veckan. Inte riktigt 100 procent men pigga i benen efter några bra genrep på damlagets träningar i veckan. Matchdagen började med hotellfrukost och transport till hallen. Efter en promenad och uppvärmning utomhus gick vi in på planen i ICA Maxi Arena. Stabil uppvärmning. Känslan i laget var bra. 

Väckarklockan ringde lite sent

När matchklockan stod på 00:10 hade Endre tagit ledningen med 1-0. Ingen drömstart för team Sköndals IK. Ett enkelt men snyggt backmål. Efter det stod matchen och vägde men vi jobbade oss in mer och mer och skapade många chanser. Självförtroendet växte och bollen rullade runt bra i laget som följde spelplanen. Brett spel med backarna och två på deras mål. Uppspel längs kanterna. Stämningen var som vanligt bra och vi tog paus med ett mål upp. Skönt.

Andra perioden startade vi med ett numerärt underläge efter att ha kommit ut sent på planen. Signalen hördes inte till omklädningsrummet vilket kanske inte är en ursäkt. Minuspoäng till coacherna. Coacherna kvitterade dock när vi gjorde mål i boxplay efter 48 sekunder. En riktigt bra start. Lite tvärt om mot i första perioden. Efter det tuffade det på och vi kunde vända spelet snabbt och skapade kontring på kontring och producerade några fina spelmål. Andra perioden sluttade 2-6.

I mitten av tredje perioden fick vi lite stresspåslag men lyckades göra ett viktigt mål när ställningen var 3-6. Det skapade trygghet och vi lyckades hålla bollen borta från nätmaskorna bakom stabila Julia Ullman i målet. 

All eloge till team Endre som kämpade på hela vägen tills slutsignalen ljöd. Vi ser fram emot returmatchen i Sköndalshallen den 26 januari kl 15:00. 

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link