Hoppa till sidans innehåll

Grym inställning ger åter en sen vändning

05 MAR 2020 00:02
Vi vänder matchen men många av tjejerna hade gärna velat ha tre pinnar istället för en, i en för spelarna lite prestigefylld match. Och tjejerna försökte verkligen hela vägen. Efter vi kvitterat gick vi för vinst och låg på.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2020 00:02

Det kändes bra hela matchen och jag trodde verkligen att vi skulle åka hem med tre poäng, även när vi låg under med 6-4 och sju minuter kvar att spela. Ett poäng känns i underkant. Men vårt försvarsspel och hemjobb hade lite mer att önska idag. Liksom ett presspel som verkligen brukar vara mer effektivt även om vi nu satte fast motståndarna i deras zon gång på gång. Men vi var inte riktigt på topp i detaljerna. Kanske lite för mycket skidåkning och Netflix i benen. Vad vet jag. 

 

Fina spelmål från bägge lagen 

Farsta har ett fint uppspel i en av kedjorna som de genomgående nöter på med. De skapar bra anfall när man bjuder dem på ytor och slarvar i första skedet. Men lite enformigt och enkelt att ta bort, om man är på tårna och går upp i rygg. De lyckas även skapa lite oreda bakom vårt mål och producerar några riktigt fina spelmål. Men jag tycker vi har hyggligt koll. Tyvärr bjuder vi på 3 av 6 mål, varav ett är ett självmål. Det funkar inte i matcher som står och väger. Vi får en solklar straff bortdömd och har ett hårt ribbskott i tredje. Och många fler chanser som stannar vi nästan.

 

Bra pepp och mycket skratt på bänken 

Personligen tycker jag tjejerna spelade lite för snällt samtidigt som det inte är JAS där det tillåts betydligt hårdare spel. Många avblåsningar påverkade naturligtvis spelstilen. Tjejerna får lite salta kommentarer på plan men peppar varandra och har kul. Genomgående schyst inställning och vi ger som vanligt aldrig upp. Hade vi tagit ledningen med två mål hade vi garanterat vunnit på inställning och huvud. Och vi var nära. Nu lyckades tyvärr Farsta vända på steken med ett fint mål och vi fick arbeta i underläge. Två mål upp och 7 minuter kvar på klockan. Vi har varit där förut. 

 

Kunde ha blivit en vändning i världsklass

Vi vänder matchen men många av tjejerna hade gärna velat ha tre pinnar istället för en, i en för spelarna lite prestigefylld match. Och tjejerna försökte verkligen hela vägen. Efter vi kvitterat gick vi för vinst och låg på. Vi har några fina chanser i slutet av matchen men signalen hann före. Hade blivit en vändning i världsklass. Nu blev det bara en ok vändning. 

 

Lite skratt i pauserna och ett trevligt sekretariat som håller hjärnkoll på tiden gillar man alltid. Ett café med kaffe och bulle hade inte varit fel men tjejerna slapp å andra sida den studsiga parketten. Tack till Farsta för en underhållande match en vanlig tisdag.

 

#komochrullabollmedoss #respekt #engagemang #prestigelöshet #glädje #stolthet

 

P.s Vill du spela i ett schysst lag med glada och prestigelösa spelare som alltid ger allt? Nästa år kör vi DJ, JAS, Röd Svår och gemensamma träningar med damlaget och 5-6 cuper. Vi erbjuder även en riktigt bra föräldragrupp och en familjär förening.

 

Född 01-05? Vi kör öppna träningar på tisdagar, onsdagar och fredagar framöver. Med A-laget är det tisdagar och torsdagar som gäller. Hör av er om ni vill kriga med oss! 

 

Mathias

070-9966476

 

 

 

 

 

 

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link