Hoppa till sidans innehåll

Premiären i JAS slutade med en rättvis förlust mot Tullinge

28 SEP 2019 00:38
Det var lite nervöst i team Sköndal inför första JAS-matchen. Tullinge bjöd på inspring med blinkande lampor och hög musik. Dessutom presentation av line-up. Kul för bägge lagen.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2019 00:38

Vår första JAS-match blev en rättvis förlust med 7-2. Det är bara att borsta av sig och jobba vidare på spelplanen. Som vanligt bra pepp och positivt snack mellan tjejerna i omklädningsrummet och på planen. Kul att se deras inställning när spelet hackar och det går lite trögt. 

Det var lite nervöst i team Sköndal inför första JAS-matchen. Tullinge bjöd på inspring med blinkande lampor och hög musik. Dessutom presentation av line-up. Kul för alla. Snyggt. 

Det är inte ofta vi backar hem i en vanlig 2-1-2-uppställning. Lite trist spelform när man är van att pressa motståndarna. Ingen ork med flera sjuka och framförallt ett måste när det går lite fortare som i JAS-serien. Vi hade självklart tänkt att hålla tätt lite länge än i två minuter. Tyvärr bjöd vi Tullinge på ett lite väl enkelt första mål. Resten av perioden har vi hygglig kontroll på och släpper inte till speciellt mycket bakåt förutom några enkla bjudningar. När vi väl får tag i bollen så ger vi snabbt tillbaka den och de få målchanser vi skapar tar vi inte vara på. Efter tjugo minuter står det 2-0 till Tullinge. Det känns ok. 

Andra perioden ser ungefär likadan ut men vi släpper till lite fler chanser i slutet. Många slarviga uppspel skapar oreda och få målchanser framåt gör att Tullinge äger perioden som slutar 3-0. Välförtjänt.

Inför tredje går vi över till att spela 2-2-1 och tar faktiskt tag i spelet, bryter bollen högre upp i banan och skapar en hel del målchanser. När vi gör 5-2 i mitten av sista perioden har vi lite känning och tvingar fram en lyckad timeout hos team Tullinge som efter några byten hittar tillbaka och tar över igen. Tröttheten smyger sig på och Tullinge får fler ytor och spelar igenom vår box. Matchen slutar 7-2 till Tullinge. Rättvist.

Vi är nöjda trots resultatet och genomför matchen enligt plan. Vi bjuder inte på många spelmål och alla tjejerna får speltid. Det blir en spännande höst i JAS. Och vi kommer garanterat snäppa upp vårt spel framöver. 

#respekt #engagemang #prestigelöshet #enförallaochallafören

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link