Hoppa till sidans innehåll

Sen vändning i JAS DJ17 och tre nya poäng

09 FEB 2020 22:38
I början på tredje perioden gick vi över till att spela 2-2-1 med press för att ändra matchbilden. Vi kvitterade i numerärt överläge efter att ha stressat fram en utvisning.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2020 22:38

I fredags var Nykvarn på besök i Sköndalshallen för att ta revansch från tidigare möte i juniorallsvenskan.Vi välkomnade de alltid lika trevliga Nykvarn med hembakade bullar, glutenfria dessutom, och nybryggt kafé i vårt pop-up-fik. Nykvarns publik bjöd på bra pepp för sitt lag samtidigt som de sponsrade vår lagkassa. Det tackar vi för.

Bra framåt och skakigt bakåt

Vi började som i förra matchen med att falla hem. Inte vårt förstaval mot Nykvarn men med några spelare på skadelistan blev det så vi startade. Tjejerna skapade ganska många bra chanser samtidigt som vi bjöd Nykvarn på lite väl enkla chanser och mål. Bra framåt och skakigt bakåt. Ett receptet som bara funkar bra om man gör fler mål framåt. Överlag en jämn match med tufft spel runt sargerna.

En grym vändning i slutminuterna

I början på tredje perioden gick vi över till att spela 2-2-1 med press för att ändra matchbilden. Vi kvitterade i numerärt överläge efter att ha stressat fram en utvisning. Med fyra minuter kvar, underläge med 3-4 och en av våra två centrar med ispåse och lindat knä tog vi en matchavgörande utvisning. Åt rätt håll för oss skulle det visa sig. Vi snodde åt oss bollen i slutet av utvisningen och lyckades peta in 4-4 med en spelare kort. Bra energi i laget som lyfte sig och pressade fram ytterligare ett mål med minuten kvar på klockan. En grym vändning i slutminuterna av tjejerna som aldrig ger upp oavsett vad det står på resultattavlan. En kul och fartfylld match för publiken och som vanligt en strålande insats av domarduon Madelene Westerberg och Emilia Toumela.

Efter ytterligare några matcher i helgen är det bara att ladda om för en ny match på onsdag i JAS mot serieledarna Ackers.

#respekt #engagemang #prestigelöshet #glädje #stolthet 

Kämpa!

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link