Hoppa till sidans innehåll

Sköndals F04 - ett av tre Stockholmslag som tog sig till kvartsfinal i Storvreta

06 JAN 2019 18:48
Även om vi hade velat slå vår tidigare 3:e plats är det ett steg framåt mot förra året. På många plan. Det räckte tyvärr inte ända fram. Vi förlorar kvartsfinalen med 2-0 mot ett bättre lag som även vann cupen.
  • Skapad: 06 JAN 2019 18:48

Även om vi hade velat slå vår tidigare 3:e plats är det ett steg framåt mot förra året. På många plan. Det räckte tyvärr inte ända fram. Vi förlorar kvartsfinalen med 2-0 mot ett klart bättre lag. Jäbo var en ny och rolig bekantskap som var värda att vinna cupen efter att ha malt ner starka Nykvarn med 6-1 i finalen. Nykvarn som laddade upp inför Storvreta med träningsmatcher mot oss. Två jämna matcher som vi gick starka ifrån.

Sedan Storvreta förra året har vi jobbat med den mentala biten i cuperna. Resultatet är två finaler där vi inte vikt ner oss. TT och Capri-Sun där vi vände mot urstarka Värmdö men förlorade på straffar efter förlängning.

I årets Storvretacup borstade vi snabbt bort att vi inte vann gruppen, vilket är ovanligt, och att vi fick spela ytterligare en match. Vi växlade inte ner utan upp i 16-delen och 8-delen. Tyvärr fick vi inte ut allt i kvarten mot Jäbo. Det hade varit kul att se hur vi hade stått upp med vårt vanliga fina spel. Men all eloge till tjejerna - det tar på kroppen och knoppen att pressa och jaga i alla matcherna..

I det stora hela har vi spelat fin innebandy. Rullat boll och spelat vårt spel. Alla har bidragit på planen. Även utanför planen. Det handlar ju inte bara om att vinna i ett lag och hänget har varit bra och tjejerna är schyssta mot varandra. En hel del garv och uteslutande bra attityd. Det finns lite grupperingar som i alla lag. Mer att man hänger med några lite mer. Men inget vi mot dem. Inga som snackar skit. Alla peppar och berömmer varandra, i med och motgång.
Som det ska vara i ett riktigt schysst lag!

Mina personliga highlights:

  • Många i laget gör mål. Inget annat lag i turneringen har den statistiken. Det är bara en av backarna som inte får in bollen men hon skjuter turneringens hårdaste skott i ribban. Målet välter nästan. Man ska även lägga till att vår målvakt har fler assist än många utespelare i turneringen..
  • Mål på en nyinövad frislagsvariant. 
  • Matchen mot Kais Mora - finfint spel och inställning i en avgörande match
  • Ett av backparen som tillsammans fångar sargen som välter och håller den istället för att hoppa in när de andra backarna har bytt. Spel 3-5 i några långa sekunder. Men sargen blev fin..
  • Hur stolt jag blir över tjejerna när andra lag, spelare och tränare, som vi spelat mot nu och tidigare, kommer fram och berömmer laget och visar stor respekt. Även domare och sekretariat. Stort!
  • Vår fantastiska föräldragrupp som alltid ställer upp. Skjutsar, fixar och hejar. Proaktivt dessutom. Mycket stort. Bra kultur kommer inte bara från tränare och spelare. Tack!

Under dagarna var det mycket respekt, engagemang och prestigelöst - vårt eget REP som vi löpande arbetar med!

Mathias 

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link