Hoppa till sidans innehåll

Tack för lektionen och en stabil seger

12 NOV 2019 12:55
På det stora hela en helt ok match från vår sida mot ett bra lag som rullar boll. Många duktiga tjejer i Huddinge. Kul! Vi släpper som tidigare in några lite väl enkla mål men blir bättre och bättre i försvaret.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2019 12:55

Vi visste att det skulle bli tufft mot Huddinges JAS-lag på onsdagens match. Det blev det. Många bra spelare på pappret som var 2-3 år äldre. Eller kanske mer rätt att säga att vi var yngre. 

Vi backade hem för att stänga och tyvärr passade det Huddinge som handen i handsken. Men även om vi inte äger spelet så producerar vi en del målchanser. För att vara med i matchen på riktigt hade vi behövt hålla nollan lite längre och kanske även rulla in en boll eller två tidigt. Det gjorde vi inte. Vi fick chansen till 1-0 med en tidig straff som oturligt nog gick i stolpen. Det var inte där matchen avgjordes men vi hade behövt lite momentum.

Med 0-5 på tavlan gick vi över till 2-2-1 med press för att störa Huddinges speluppbyggnad. Det fungerade utmärkt. Vi hade tänkt tanken redan till start men var för få spelare för att genomföra och framförallt orka i sextio minuter.

Sviktande styrspel och lite orutin gjorde att vår box fick jobba hårt i sidled och vi blev trötta. Sista målen kom när vi var slutkörda och backade hem, dessutom lite väl enkelt. Trist. Speciellt efter en bra och jämn period.

På det stora hela en helt ok match från vår sida mot ett bra lag som rullar boll. Många duktiga tjejer i Huddinge. Kul! Vi släpper som tidigare in några lite väl enkla mål men blir bättre och bättre i försvaret. Och skapar fler och fler målchanser. Tror vi kommer vara starkare efter jul, som vanligt.

Stabil vinst mot Nynäshamn  

Matchen mot Nynäshamn på fredagkvällen blev lite enklare. Vi åkte ut med hela laget, precis som vanligt i Röd Svår, och spelade med tre kedjor och två backpar. Vi pressade Nynäshamn hela matchen som jobbade på bra och försökte förstöra spelet så gott de kunde. SIK:arna kom kanske inte upp i vanlig nivå med passningsspelet men det fanns ljusglimtar. Vi hade bra kontroll från det att domarna blåste i pipan till att slutsignalen gick. Stabilt spel med många leenden på läpparna. Tjejerna åkte hem med bra känsla i kroppen.

På fredag har vi Hammarbys JAS- lag på schemat. Kämpa!

#respekt #engagemeng #prestiglöshet #sikf.04

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link