Hoppa till sidans innehåll

Vinst i seriepremiären mot Huddinge IK

30 SEP 2019 11:06
Vi startade med med tre kedjor och fem backar och hade tre nya spelare med från start i premiären.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2019 11:06

Det är alltid skönt med tre poäng i första matchen. Vi startade matchen med tre kedjor och fem backar och hade tre nya spelare med från start i premiären. Kira och Natalie från Älvsjö, som varit med hela försäsongen och vunnit cuper, och Tindra från Huddinge som började för två veckor sedan. Extra kul för Tindra som fick inleda serien med att vinna mot sitt gamla lag. 

Vi startade bra och ledde med 3-0 efter elva minuter. Många fina anfall och snabbt spel. Tyvärr släpper vi in ett sent mål i boxplay och första perioden slutar 3-1. Psykologiskt viktigt för Huddinge och lite onödigt från vår sida.

Andra perioden börjar som första men Huddinge arbetar sig in i matchen och kommer igenom vår press gång på gång. Vi får falla ner lite med våra yttrar men släpper ändå in en boll i slutet av perioden. En rättvis ledning även om Huddinge vinner perioden med 1-0.

Inför tredje perioden ändrar vi lite i spelplanen och går över till en hög 2-2-1 med aggressiv hare. Efter 58 sekunder trycker vi in 4-2. Skönt när förändringar ger utdelning. Vi får mer kontroll på matchen och släpper inte till lika mycket bakåt. Tyvärr skapar vi inte lika många chanser som i första och andra perioden vilket är baksidan med spelsystemet. Men vi har kontroll. Huddinge tar ut målvakten i slutet av matchen och lyckas trycka in ett mål med 20 sekunder kvar. Det skapar lite spänning och hopp för bortapubliken. Men matchen slutar 4-3 efter en helt okey insats från vår sida. Vi tackar Huddinge IK för en kul match och ser fram emot nästa match. 

För vår del är det bara att ladda batterierna till nästa helg. 

#Respekt #Engagemang #Prestigelöshet #Enförallaochallafören

Skribent: Mathias Björkman
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Mathias Björkman

This is a mailto link

 

.

 
Eksjohus
 
 
 
All_in_Sports
 
 
 
img_logo[1]

x

x

Postadress:
Sköndals IK - Innebandy
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård, Magasinet, Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0708298709
E-post: This is a mailto link