Hoppa till sidans innehåll

Våra värden & värdegrund


Skövde AIK är en klubb som vill skapa och bevara livslånga värden hos varje medlem från knatten i fotbollsskolan till ordföranden i styrelserummet. I allt vi gör från det första, lekfulla tillslaget på bollen, när vi gör en samhällsinsats, när A-laget spelar eller när det är styrelsemöte så ska allt genomsyras av de värden vi står för.

Vi har tre värden som sammanfattar hur vi är och hur vi vill att det ska vara i vår förening.

KÄRLEK

GEMENSKAP

GLÄDJE

Dessa värden tillsammans i sin bästa form skapar en tillhörighet och identitet som människor vill vara en del av och det i sin tur ger oss KRAFT att utvecklas som individer och förening, vilket förenar oss i vår ambition och passion att uppnå maximala prestationer och resultat på och vid sidan av planen.

KÄRLEK står för kärleken till bollen, kärleken till spelet, kärleken till varandra och oss själva och den respekt och omtanke vi visar alla som är involverade, både föreningens egna medlemmar som motståndare, domare och publik. Med detta visar vi att vi står för FAIR PLAY och att vi inte tolererar mobbning, kränkning eller någon form av övergrepp.

GEMENSKAP står för att alla, oavsett kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning, tro, förmåga eller funktionshinder, ska känna sig välkomna till vår förening. Vi respekterar varandra för våra olikheter och likheter utifrån att vi alltid strävar mot vårt gemensamma mål att få föreningen och alla individer att må bra och utvecklas. När individen är här ska alla känna att de tillhör något speciellt. Alla ska med och ingen ska lämnas utanför, tillsammans är vi starka, vi är Skövde AIK.

GLÄDJE ska genomsyra hela vår verksamhet och är den platå som verksamheten ska vila på. Vi förespråkar en teknisk fotboll som ska skapa många målchanser vilket ger glädje och energi till föreningen och individen. Individen ska alltid känna en glädje vid träningar, matcher och andra evenemang som föreningen arrangerar. När vi är tillsammans så har vi roligt och om någon har en dålig dag hjälper vi individen att le igen. Genom att glädjen alltid ska finnas i vår verksamhet vill vi skapa en miljö i föreningen som får alla att må bra, känna trygghet, samt utvecklas som fotbollsspelare och individer.

Om vi varje dag, vid varje möte samt evenemang, vid varje träning och match arbetar utifrån dessa tre värden, tror vi att alla i vår förening mår bättre och presterar bättre både på och utanför planen. Det är detta som skapar vår KRAFT.  

Förankringsprocess
Våra värden är förankrade hos föreningens styrelse och en process förs varje nytt år där värdena förankras hos föräldrar på ett föräldramöte, hos ledare vid en KICK-OFF, samt hos alla spelare vid lagmöten. Samtliga individer och föreningen har ett ansvar för att aktivt verka för att våra värdegrunder som angivits ovan går från att vara ord till att vara en naturlig del av föreningens verksamhet.

Krisgrupp
Om du bevittnar någon form av mobbning eller kränkande behandling eller om det finns misstanke om sådan vill vi att du kontaktar vår krisgrupp för vidare utredning.  Kontaktuppgifter för krisgruppen finns på kontaktsidan.

Tillbaka till vår utbildningsidé röda tråden

Postadress:
Skövde AIK - Fotboll
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: 0705373092
E-post: This is a mailto link