Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hallqvist

Basebollkillarna avslutade med seger

03 SEP 2018 09:58
Skövde Saints basebollkillar avslutade seriespelet med dubbelmöte mot Göteborg Hajarna på Saints Park. I ett härligt sensommarväder blev det förlust i den första matchen, 6-14, men man avslutade med en "walkoff" seger i extra innings, 10-9!
  • Skapad: 03 SEP 2018 09:58

Göteborg jagade en slutspelsplats i Regionseriens playoff inför helgen, och en dubbelseger skulle gett laget en given plats i slutspelet. Och det såg ju bra ut efter den första matchen, bra pitching av Toofan Khazal, Hiba Nabi och Eric Marquez gav utdelning samtidigt som Skövde gjorde lite för mycket errors bakåt och lämnade för många löpare på bas i offensiven.

Göteborg vann första matchen välförtjänt, 14-6.

I dagens andra match blev det bättre med Saintsögon mätt. Adam Eklund pitchade fem riktigt fina innings och Saints tog en tidig ledning med 3-0.
Men sedan började defensiven hacka igen, och tre errors gjorde att Göteborg kunde vända matchen till ledning med som mest 8-3.
Saints gav dock inte upp, tog tre poäng i sjätte inningen och två poäng i sjunde inningen på Lukas Talmarks stenhårda dubbel som kvitterade matchen och gav extra innings. Saints hade även vinnande poängen på tredje bas i den sjunde inningen men kunde inte få in poängen utan det blev en åttonde inning i matchen där Göteborg kunde utnyttja en error och ta ledningen.

I hemmahalvan av inningen fick Skövde ut Adam Eklund och Ali Ghulami på bas direkt genom två walks. Tyvärr blev det därefter två raka strikeouts, och hoppet stod då till Muhammad Asif. Han slog ett stenhårt slag ut på centerfield som gav problem för Göteborgs centerfielder, efter en rejäl rusch lyckades han komma under bollen, men tappade den ur handsken och Skövdes två löpare kunde springa hem två poäng och vinna matchen, 10-9.

Ett hårt slag för Göteborgs Hajar som på pappret har ett starkt lag, men som släppte lite för många poäng på errors precis som Skövde Saints.

För Skövdes del slutade alltså seriespelet med en vinst - de fyra matcherna laget spelade mot Malmö ströks ur tabellen sedan Malmölaget lämnat walk over i de sista matcherna för säsongen och officiellt spelade laget 12 matcher i comebacken i seriespelet med en "record" av 3-9.

Men viktigare än så är att kunna konstatera att Skövde Saints är tillbaka i basebollens seriespel. Vi klarade av en hel säsong i serien, och laget har tagit stora steg i sin utveckling vilket bådar gott för framtiden. Med lite påfyllning från ungdomsleden till nästa säsong och framöver ser framtiden ljus ut för basebollen i Skövde!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info