Hoppa till sidans innehåll

Billingeslaget i miniformat

31 AUG 2020 09:53
Skövde Saints kunde inte arrangera Billingeslaget i år på grund av Coronapandemin, men under söndagen spelades en miniturnering med Skövde, Karlskoga och Göteborg i både U12 och U15 på Saints Park.
  • Skapad: 31 AUG 2020 09:53

På grund av pandemin fick vi begränsa antalet lag och ha en del andra restriktioner på plats också gällande kioskverksamhet men det var ändå viktigt för oss att få till några ungdomsmatcher under säsongen.

Framförallt var det viktigt för våra yngsta ungdomar att få känna på att spela lite matcher, och för de allra flesta i U12 var det de första matcherna någonsin. Coach Owe och coach Ann-Sofie hade ett rejält gäng med 7-12 åringar som spelade ett dubbelmöte med härlig stämning under dagen mot Karlskoga. Även Göteborg hade med sig ett gäng spelare som spelade tillsammans med de andra lagen under dagen.
Våra killar och tjejer gjorde riktigt bra ifrån sig, och det var fantastiskt roligt att se dem spela matcher!

För de äldre ungdomarna i U15 var det lite avslutningsstämning, då en stor del av laget gjorde sina sista utomhusmatcher som ungdomslag. Men för en dag återuppstod vårt härliga ungdomslag och spelade riktigt bra baseboll med flera fantastiska spel.

Den första matchen mot duktiga Karlskoga slutade 0-2 efter en jämn och tuff match där vi inte riktigt kom till med slagträna. Här gjorde vi dock flera riktigt fina defensiva spel, och hade riktigt bra pitching. Men när det väl gällde kunde vi inte leverera med slagträna för att se till att få in poäng vilket var synd, samtidigt som Karlskoga spelade bra.

I dagens andra match, mot Göteborg, blev det dramatiskt. Skövde ledde länge matchen, som mest med fyra poäng och vid ställningen 6-5 var vi bara en strike ifrån att säkra segern - men Gillan André i Göteborg slog till med sin andra homerun för dagen och gav Göteborg ledningen med 8-6 inför botten av den sista inningen.
Skövde gav dock inte upp, laddade baserna med en bränd, och kunde kvittera matchen innan Hannes Swedberg Pälviä avgjorde matchen med en basehit. Laget gjorde också i denna matchen flera fina defensiva spel, och visade att man utvecklats en hel del under året. 

Riktigt bra pitching under dagen av Elin Eklund, Hannes Swedberg Pälviä, Felix Brodersen, och Neo Grimstoft, och flera fina defensiva spel summerade dagens aktiviteter. Riktigt kul att se två nykomlingar i laget också, som kämpade riktigt väl på planen. Den sista matchen i Billingeslaget stod mellan Göteborg och Karlskoga, där tog Karlskoga hem segern med 16-2. Här fick ett par Skövdespelare chansen att spela sin tredje match för dagen när Göteborg drabbades av ett par sena återbud.

Nu hoppas vi att vi tillsammans gör vad som krävs för att mota bort Coronaviruset så att vi kan ha ett riktigt storslaget Billingeslag redan 2021!

Skribent: Kristian Pälviä
E-post: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

circlek.jpg

circlekCITY.jpg

CONTECO.png

Daloc.jpg

Extra Coop.jpg

Stora Coop.jpg

JARNSPISEN.png

Kontors_fixit.gif

ljusexperten.jpg

logo-hero_v.png

Majoren.jpg

meltolit.jpg

Personverktyg.jpg

RGolv.jpg

sisab.jpg

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skovdesaints@skovdes...

Se all info