Hoppa till sidans innehåll

Dubbelseger i comebacken

2018-05-01 21:40
Det blev dubbelseger för Skövde Saints när laget gjorde comeback i de nationella basebollserierna. Trots ett längre avbrott för hagelstorm(!) kunde Skövde vinna bägge matcherna med 15-14, 16-6 mot Enköping.
  • Uppdaterad: 2018-05-01 21:40

Även för gästande Enköping var det comeback och motståndarna gjorde två riktigt bra matcher, trots att större delen av laget var nykomlingar och "rookies".

Match 1 Boxscore och statistik
Enköping
Skövde
034 421 - 14
031 281 - 15

Den första matchen var svängig och böljade fram och tillbaka. Länge såg Enköping ut att dra det längre stråt, mycket tack vare att Skövdes orutinerade pitchers bjöd på ett stort antal "balks", dvs otillåtna rörelser som pitcher. Men detta till trots kunde Skövde göra en stark comeback när man gick från underläge 6-13 till ledning 14-13. Enköping kunde dock kvittera innan matchen fick brytas av ett kraftigt åskväder som bjöd på både ösregn och rejält med hagel.

När matchen återupptogs kunde Skövde komma ur en rejäl knipa tack vare en fin lyra av 15-åriga rookien Rasmus Hammarström. Och i botten av den sjätte inningen kunde laget sedan punktera matchen på Jay Kalathilparambils fjärde inslagna poäng för matchen. Både "Jay" och Ali Ghulami noterade tre hits vardera i matchen.

Match 2 Boxscore och statistik
Enköping
Skövde
023 010 - 6
420 244 - 16

Den andra matchen såg Skövde dra ifrån direkt på tre raka hits av Adam Eklund, Ali Ghulamo och "Hassib" Shafiqi, som gav ledning med 4-0. Enköping kunde krypa lite närmare innan Skövde tog 10 poäng på de tre sista inningarna. Totalt slog laget 12 hits och blev även hjälpta av Enköpings nio walks.
Adam Eklund gjorde även en stark insats på kullen och kunde ta hem segern efter fem bra innings. 

Skövdes lag är ett ungt lag, där de allra flesta är juniorer. Dessutom är man uppblandade med ett stort gäng ensamkommande från Afghanistan, spelare som visserligen är duktiga i cricket men som på kort tid ska försöka lära sig de speciella reglerna som kännetecknar baseboll. Coachen Joakim Wendel var nöjd efter matchen:

- Ja, riktigt bra av oss att spela så här pass bra efter att vi knappt tränat tillsammans som ett lag under vintern. Men idag var vi 16 spelare, och de klev tillsammans som ett lag och lyfte varandra till de här två vinsterna, riktigt skönt, sa Joakim efter matchen.

Enköping är ju också nykomlingar och svarade de också för understundom riktigt bra spel, blandat med misstag - men de kom till spel med en bred trupp och det var riktigt kul att se att även "Sveriges närmsta stad" nu har ett basebollag igen i seriespel!

Sist skall också domarduon Johan Andersson och Martin Sundh nämnas, som svarade för en bra insats i dagens dubbelmöte. Positiv strikezonsbedömning gav ett relativt bra tempo i matcherna.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info