Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hallqvist

Nionde SM-guldet till Saints

24 SEP 2018 08:40
Skövde Saints tog sitt nionde SM-guld i softboll i historien när man relativt enkelt kunde besegra Enköping i tre raka matcher (2-0, 19-5, 17-2). Den tredje finalmatchen på hemmaplan blev en ensidig historia och bröts i den fjärde inningen.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2018 08:40

SLA: Skövde Saints tillbaka på tronen

SM-final 3:3 Boxscore och statistik
Enköping
Skövde
110 0 - 2
254 6 - 17

YouTube: Se hela matchen på YouTube!

 

Skövde Saints kom heltaggade och förberedda till den avgörande finalhelgen, samtidigt som Enköping verkade tagna av stundens allvar och radade upp defensiva misstag från såväl rutinerade spelare som de som fick kliva in när laget saknade två  spelare. Totalt gjorde Enköping sex errors, och när Saints slagmän samtidigt kunde läsa av Amanda Walléns pitchar - laget slog sexton(!) hits på fyra innings - så rann det iväg snabbt. 

Enköping hotade dock direkt i matchens inledning när Skövdes pitcher Tilde Harnesk hade lite initiala problem, och kunde ta ledningen direkt i den första inningen. Men 16-åriga Tilde gjorde en kanonmatch i pitchercirkeln, släppte bara två hits och en walk, och kunde lite på att lagets defensiv gjorde sitt jobb. Extra viktigt med tanke på att lagets andrapitcher Nina Sarajärvi blev knäskadad i seriefinalen mot Enköping.

Enköping hade 2-2 efter toppen av den andra inningen, men sedan var det roliga slut för dagen. Jonna Wiggins slog till med två viktiga poäng i den andra inningen och sedan kunde Saints utöka ledningen inning för inning, och avslutade på bästa sätt med en "grand slam inside-the-park" homerun av Ann-Sofie Molin som gav 17-2 och där bröts matchen på grund av poängöverläget.

 

Totalt slog Saints alltså sexton hits på fyra innings, och det var Saints egna produkter som visade vägen. Vanessa Karadag sprang in fyra poäng från sin "leadoff slot", Lina Larsson slog sin andra homerun i SM-finalserien och hade fyra rbi's liksom Ann-Sofie Molin som också noterade fyra inslagna poäng. 

Stor glädje i Saintslägret som gått igenom lite av en generationsväxling, och coachen Priya Mohlén Wendel var naturligtvis sprudlande glad efter segern:

– Det känns underbart. Förra året var jobbigt med generationsväxling och skador. Nu står vi här som svenska mästare igen. Vi har tränat bra och detta visar att hårt arbete lönar sig, sa Priya Mohlén Wendel till SLA.

 Lina Larsson MVP! Foto: Magnus Hallqvist

Lina Larsson är en av de som jobbat hårt och hon belönades med att ta hem Most Valuable Player priset efter att ha slagit .545 (6 för 11) med hela 11 inslagna poäng i de tre finalmatcherna.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info