Hoppa till sidans innehåll

Saints arrangerade JSM Softboll

2017-10-03 10:51
Skövde Saints svarade för ett klockrent arrangemang av JSM Softboll när turneringen avgjordes 23-24 september på Saints Park. Fem nöjda lag deltog i turneringen och till slut stod Leksand som slutsegrare.
  • Uppdaterad: 2017-10-03 10:51

Läs mer om JSM på Svenska Baseboll och Softboll Förbundets webbsida!
Missa inte heller artikeln om JSM på Skaraborgs Allehanda!

Skövde Saints själva ställde upp med ett väldigt ungt lag, med en snitt ålder på endast 14 år (junioråldern är 14-19 år men spelare från 12 år får deltaga under särskilda regler) och med en kvartett 12-åriga spelare som kämpade på outfieldpositionerna. Under ledning av rutinerade Lina Larsson och Maria Bergström som coacher spelade tjejerna upp sig för varje match i turneringen.

Den första matchen, mot Karlslund, var tjejerna inte riktigt med från start utan fick se sig besegrade med 0-15. I turneringens andra match knep man poäng men Enköping var för starka och vann med 6-15. Men på söndagen spottade man upp sig. Först pressande man slutsegrarna Leksand länge i den näst sista gruppspelsmatchen, men föll till slut med 5-6 innan Skövde i sin sista JSM-match besegrade Söder med 10-9 efter en riktig thriller! Sammanfattningsvis en bra insats av ett ungt Saints där hela laget kommer kunna spela tillsammans flera år till i juniorsammanhang!

Skövde slutade på samma poäng som Söder (4:a) och Karlslund (3:a) men genom poängkvot föll det sig så att laget slutade på femte plats i turneringen.

Arrangemangsmässigt kan föreningen vara stolta också. Ett klockrent arrangemang med livesändning av samtliga matcher, matchsekretariat på två planer, kiosk- och grillbemanning - samt ett field crew som såg till att vår plan var i toppskick genom hela helgen! Ett stort tack till alla inblandade!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info