Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hallqvist

Saints upp i serieledning

03 AUG 2019 20:10
Skövde Saints gick upp i serieledning efter att ha besegrat Enköping med 4-3, 2-1 i två välspelade, jämna och dramatiska matcher idag på Saints Park.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2019 20:10

Se matcherna i efterhand på Skövde Saints Youtubekanal:
https://www.youtube.com/skovdesaintsbsk 

I och med dagens dubbelseger kliver Skövde Saints upp i serieledning med 16 vinster på 20 matcher. Enköping ligger fem segrar efter men chansen att ta seriesegern - men då krävs sex vinster på de sex matcher laget har kvar att spela.

Match 1 Boxscore och statistik
Enköping
Skövde
002 100 0 - 3
200 100 1 - 4

Skövde tog ledningen med 2-0 direkt i botten av den första inningen. Nomeda Neverausakite slog in Rhianna Rich med matchens första poäng, och kom själv sedan runt och tog poäng då Lina Larsson kom ut på en error. Nomeda fick även förtroendet att starta matchen i pitchercirkeln, gick tre innings och släppte tre poäng på fyra hits innan Tilde Harnesk klev in i matchen och totalt stängde ner Enköpings offensiv.

Tilde släppte bara två hits och två walks på sina innings och höll sitt Skövde kvar i matchen. Samtidigt pitchade Amanda Wallén bra för Enköping, släppte bara fem hits under matchen med fyra walks.

Matchen var oavgjord ända fram till botten av den sjunde och sista ordinarie inningen, då Jonna Wiggins arbetade fram en walk. Efter en lineout av Rhianna Rich kunde Vanessa Karadag slå till med en "walk-off" dubbel till staketet som avgjorde den jämna matchen till Skövdes fördel.

Match 2 Boxscore och statistik
Enköping
Skövde
000 100 0 - 1
000 002 x - 2

I den andra matchen var det dags för icke-EU spelarna i respektive lag att pitcha. Emily Orosco (6IP, 5H, 0BB, 10K) i Enköping gjorde jobbet riktigt bra i fem innings och matchades väl av Skövdes Rachel Ray (7IP, 6H, 0BB, 9K).

Enköping tog dock ledningen i den fjärde inningen då Emily Orosco slog in Irene Riveras med matchens första poäng. När Skövde skulle slå i den femte inningen hade toppen av slagordningen läst in sig på Emily Orosco och levererade tre raka hits - Rhianna Rich med en dubbel, Vanessa Karadag med en trippel och Nomeda Neverauskas med en dubbel och helt plötsligt var Skövde i ledningen med 2-1.

I toppen av 7:e inningen kom den kvitterande poängen ut på bas men blev lite för aggressiv i sin lead från första bas utan blev bränd på en pickoff av Jonna Wiggins. Sedan kunde Skövde avstyra resten av Enköpings förstök och säkra en dubbelseger mot årets storfavoriter i Softbollserien.

Skövde är färdigspelade i Softbollserien - detta beroende på att man skall spela Europacupsoftboll i Bulgarien 19-24 augusti. För att Enköping skall gå förbi i sluttabellen krävs det att de vinner samtliga sina sex återstående matcher i serien.

Nästa matcher i det svenska seriespelet för Skövde Saints blir 31 augusti då SM-semifinalerna inleds.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info