Hoppa till sidans innehåll

Tung dubbeltorsk mot Hajarna

21 AUG 2018 09:03
Skövde Saints såg ut att gå mot en överraskande seger borta mot Göteborg Hajarna, som jagar slutspelsplats i Regionserien. Men en miserabel avslutning resulterade i en tung förlust (11-12) och sedan kunde Göteborg även sopa hem andra matchen, 4-17.
  • Skapad: 21 AUG 2018 09:03

Länk: Statistik, resultat och spelprogram för Regionserien

Annars började det stabilt för Skövde. Adam Eklund gjorde en bra start på kullen och pitchade fem stabila innings för Saints. Efter fyra innings stod det 3-3 när Skövde gjorde ett ryck med sju poäng i den femte inningen, då Göteborgs pitchers började darra med kontrollen. Skövde utökade ledningen till 11-3 inför botten av den sista inningen när allt rasade ihop för Skaraborgarna. Pitchingen darrade, defensiven var inte mycket bättre den och helt plötsligt fick Göteborg närkontakt.

Skövde provade att byta pitchers men det bidde inte bättre än att Göteborg med en bränd i den sjunde inningen kunde vända matchen till seger 12-11 efter att ha tagit nio(!) poäng i botten av den sjunde inningen.

Efter en paus inleddes dagens andra match och lika darrigt som Skövde avslutade den första matchen, lika darrigt inleddes den andra matchen. Även om Skövde inledde med att ta ledningen med 3-0 blev glädjen kortlivad då Göteborg tog ytterligare en niopoängare i botten av första inningen. Ungefär samtidigt kom det obligatoriska regnet och det blev inte direkt lättare för Skövdes pitchers att ha kontroll på bollen. 15 walks på fyra innings blev resultatet. Göteborgs rutinerade latinamerikan José Martinez hade det enklare och kunde med god hjälp av Göteborgs offensiv enkelt säkra segern i dagens andra match med 17-4.

I och med förlusterna ligger Skövde på 4-10 för säsongen och laget kommer avsluta seriespelet söndagen den 2 september då man har chans på revansch mot lokalkonkurrenterna Hajarna på hemmaplan.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info