Hoppa till sidans innehåll

Basebollkillarna delade mot Enköping

16 AUG 2020 21:41
Basebollkillarna avslutade Regionserien med att dela hemmamötet mot Enköping. Första matchen slutade med solklar seger, 9-0, och den andra matchen blev en riktig rysare som slutade 11-12.
  • Skapad: 16 AUG 2020 21:41

Se matcherna i efterhand på Skövde Saints Youtubekanal!

Match 1 Boxscore och statistik
Enköping
Skövde
000 000 0 - 0
501 201 x - 9

Skövde rivstartade den första matchen för dagen med sina slagträn, oklart om det var den gemensamma lagfrukosten som gjorde susen eller om det var allmänt spelsug men Skövdes slagmän noterade fem rejäla slag redan i första inningen mot Enköpings duktiga starter Viktor Dahlin, och de första fem slagmännen i lineupen tog alla poäng redan i första inningen.

Sedan fick Dahlin lite arbetsro och bättre stöttning av defensiven innan Skövde kunde utöka ledningen i den fjärde inningen till 8-0. Man kunde så när punktera matchen i den sjätte inningen men lyckades inte få in den tionde poängen som skulle brutit matchen i förtid.

Adam Eklund pitchade en fenomenal match med endast två släppta hits och 12 strikeouts. Karlskoga bidrog med två goa killar till truppen - catchern Jesse Bove och Mikolai Dabrowski som båda bidrog med stabilt spel och bra stämning i laget.

Match 2 Boxscore och statistik
Enköping
Skövde
310 53 - 12
301 25 - 11

I den andra matchen för dagen startade Rasmus Hammarström på kullen för Skövde och han fick en tyngre start med tre insläppta poäng i den första inningen - men Skövdes slagträn fick feeling även från start i denna matchen och kunde kvittera på fina slag av Adam Eklund, Mikolai Dabrowski och Niklas Ekström.

I den fjärde inningen tappade Skövde fem poäng på lite onödigt svårt spel vilket satte Enköping i vinnarhålet.

Inför den femte inningen började tiden rinna ut för Skövde bokstavligt talat - den andra matchen blev en seg och långdragen historia och Skövde hade ett underläge på 6-12 att ta in i den sjunde inningen som blev en av de mer dramatiska på basebollplanen senaste decenniet eller två.

Efter två hit by pitches och en error av Enköping hotade Skövde med laddade baser och "köttet" i slagordningen på ingång. Tre singlar senare stod det 11-12 och Skövde hade den kvitterande poängen på tredje bas med endast en out. Tyvärr kunde vi inte pusha in någon kvittering utan Enköping kunde ta sig ur knipan och - med handen på hjärtat - ta en fullt välförtjänt seger även om det var riktigt dramatiskt och lite smått hetsigt på slutet. 

Epilog

Skövde avslutade därmed seriespelet med att "splitta" mot Enköping och äntligen få en välförtjänt seger i serien - men vi har gjort en riktigt bra första säsong i Regionserien. Nu väntar förhoppningsvis ett par träningsmatcher under augusti och september för vi märker att det är matchrutinen som vi behöver jobba på, rent skillsmässigt ligger vi väl med men behöver mer innings under bältet för att kunna hota på allvar.

Skribent: Kristian Pälviä
E-post: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

circlek.jpg

circlekCITY.jpg

CONTECO.png

Daloc.jpg

Extra Coop.jpg

Stora Coop.jpg

JARNSPISEN.png

Kontors_fixit.gif

ljusexperten.jpg

logo-hero_v.png

Majoren.jpg

meltolit.jpg

Personverktyg.jpg

RGolv.jpg

sisab.jpg

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skovdesaints@skovdes...

Se all info