Hoppa till sidans innehåll

Bra baseboll på Näcken Cup

12 AUG 2019 15:01
Skövde Saints U15-lag åkte upp till Stockholm för att spela ungdomsturneringen Näcken Cup. Laget spelade riktigt bra baseboll, och kunde åka från turneringen med känslan av att ha gjort bra matcher och goda prestationer!
  • Skapad: 12 AUG 2019 15:01

I gruppspelet ställdes Skövde mot Sundbyberg och Gefle.

Tufft motstånd då Sundbyberg har många riktigt duktiga spelare - men Skövde stretade emot bra. överraskade med mycket "short game" med aggressiv baslöpning och buntar, och pressade cupens slutsegrare hela matchen. Men till slut fick man ändå se sig besegrade med 3-4. Bra pitching av Elin Eklund och Hannes Swedberg Pälviä.

I lördagens andra match mot ett blandlag med spelare från Gefle/Uppsala/Rättvik noterade laget dagens andra förlust, 1-5. Matchen avgjordes i den andra inningen då himlen öppnade sig och förvandlade planen till lervälling, vilket gjorde att Skövdes pitchers inte fick något fotfäste och fokus hamnade på det istället för att kasta strikar. Matchen fick till slut brytas och återupptas klockan 09:00 dagen efter men inte heller då fick man kontroll på situationen utan fick notera en klar förlust mot Gefle som hade riktigt bra pitching. Våra pitchers Neo Grimstoft, Hannes Swedberg Pälviä, och Tuva Brodersen kämpade på bra trots vädrens element.

Snabb omladdning krävdes, eftersom man direkt efter Geflematchen hade en ny match mot värdlaget Stockholm. Här kunde dock Skövdes slagträn slå an tonen direkt och laget tog en snabb ledning med 7-0, bland annat på Rasmus Hammarströms fina homerun. Elin Eklund, Gillan André, och Felix Brodersen delade på pitchingsysslan och gjorde det riktigt bra mot Stockholm. Till slut blev slutsiffrorna 12-1 i Skövdes favor.

I och med detta fick Skövde en avslutande match om en delad fjärdeplats mot Gefle, och en chans till revansch. Och den chansen tog laget, man snäppade upp pitchingen en nivå jämfört med den tidigare matchen och var lite mer aggressiva på baserna och i slagningen, och kunde till slut säkra segern med 6-3.

Överlag en riktigt positiv turnering för Skövde Saints del. Vi gick runt på 14 spelare totalt, försökte så långt det gick ge alla lika mycket defensiv speltid, och roterade på sex pitchers totalt. Vi hade med tre killar från Göteborg som alla fick speltid och gjorde det bra, vi höll samman som ett lag under hela helgen och fick med oss en hel del lärdomar som ger oss bränsle att jobba vidare under hösten.

Men framförallt - vi spelar riktigt BRA BASEBOLL. Vi lägger ner buntar, vi är aggressiva på baserna, vi gör bra defensiva spel och vi har en bredd i vår trupp som känns riktigt positiv inför framtiden. Riktigt kul!

Ett stort tack till medföljande föräldrar för bra pepp bredvid planen - ett extra tack till Adam och Tilde som följde med och hjälpte till i coaching och förberedelser.

Tack även till Stockholm Baseboll med Cecilia och gänget i spetsen för en trevlig turnering!

/Mattias, Kristian och Jakob.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info