Hoppa till sidans innehåll

Bra insatser i Näcken Cup

19 AUG 2018 11:46
Skövde Saints U15-lag spelade sin tredje turnering för året i Stockholm, när Näcken Cup avgjordes 11-12 augusti. Laget fick fyra tuffa matcher mot bra motstånd och trots fyra förluster kunde coacherna tydligt se en bra utveckling hos spelarna.
  • Skapad: 19 AUG 2018 11:46

Laget gör ju sin första säsong i U15-klassen, som spelas på fullstor basebollplan. Det innebär en hel del utmaningar för våra 13-åringar att kasta på samma avstånd som vuxna atleter och proffsspelare. Men vi kämpar på och ser utveckling hela tiden!

I turneringen mötte vi i tur och ordning Stockholm (0-7), Sundsvall (1-12), Malmö (3-5), och Uppsala (0-6). Samtliga motståndare vi mötte ställde upp med 15-åriga starters och det gjorde att vi fick problem med slagningen, vi var inte riktigt med i den processen vilket ger oss en hel del saker att kunna arbeta med under hösten och vintern. Pitchingmässigt såg det bra ut, vi kämpade på på det större avståndet och roterade på våra pitchers (Hannes, Neo, Rasmus, Elin, och Tuva). Även våra tre catchers (Rasmus, Alice och Neo) jobbade på ordentligt bakom "the dish".

Men mest glädjande var nog defensiven, något som vi i och för sig jobbat mycket på. Riktigt kul att se våra spelare göra flera fina spel både på infield och på outfield, vi jobbade på och täckte upp för varandra på ett riktigt bra sätt.

Nu har vi ett par veckor av träning kvar, vi kommer även försöka få till några fler matcher under hösten. Hittills har vi spelat 12 matcher under säsongen och vi vill gärna få några fler matcher till "under bältet" innan det är dags att starta inomhussäsongen!

Bra jobbat alla i laget - ni har gjort härliga insatser under helgen!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info