Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pälviä Kristian

Bra premiär för U15 Baseboll

14 MAJ 2019 21:20
Skövde Saints U15-lag åkte till säsongens första turnering, Macron Cup i Nyköping, för att där spela tre matcher. Det blev en lång dag med mycket baseboll och många härliga prestationer av våra duktiga killar och tjejer! Foto: Morgan Hammarström
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2019 21:20

I första matchen, mot Stockholm, startade Skövde med "batteri" bestående av Elin Eklund som pitcher och Tuva Brodersen, som debuterade som catcher.
De båda pitchade och catchade riktigt bra, Elin blev avlöst av Hannes Swedberg Pälviä på kullen och båda ledde laget på ett bra sätt.
Offensivt blixtrade vi till med några bra slag i viktiga lägen och kunde så småningom säkra en seger med siffrorna 8-1.

Den andra matchen, mot Karlskoga/Nyköping, blev en riktigt bra och jämn match med två duktiga lag på planen. Neo Grimstoft startade som pitcher och kastade mycket strikes. Karlskoga slog dock riktigt bra och kunde ta en ledning med 4-0 i den första inningen. Men sedan nollade Skövde de duktiga Batsspelarna ett par innings och matchen fick liv när Skövdes slagträn vaknade till liv.
Till slut kunde dock Karlskoga/Nyköping ta hem segern med 7-5 men det var som sagt en riktigt, riktigt, bra basebollmatch med bra slag, bra defensiva spel, bra pitching och så bra baslöpning som det nya regelverket tillät.
I denna matchen catchade Tuva Brodersen återigen och visade att hon har fallenhet för den positionen. Hannes Swedberg Pälviä och Lukas Hammarström fick ett par outs på kullen i relief.

I dagens avslutande match mötte Saints en kombination av Gefle/Uppsala/Rättvik och här kom Skövdes slagstyrka in i ett par viktiga lägen som resulterade i att laget kunde ta en säker seger med 13-1.
Neo Grimstoft startade på kullen, och blev avlöst av Tuva Brodersen som även hon gjorde det bra.

För att vara första turneringen för året så var det stora fall framåt jämfört med förra årets Macron Cup. Hög strikeprocent på kullen av samtliga pitchers, bra insatser bakom plattan av såväl slagmän som catchers (ett par riktigt rejält bra slag av Joel Sandstedt Holgersson och Alice Söderström) och bra defensiv, framförallt på outfield där man kämpade väl på lyrbollarna.
Alice Söderström gjorde ett par grymma "picks" på första bas som säkrade outs i viktiga lägen.

Vi har givetvis fortfarande en hel del att arbeta med och fortsätta jobba på, framförallt vad gäller hur vi agerar som löpare på bas. Men vi ligger väl till, och spelarna visade definitivt att de utvecklas i rätt riktning.

Jättekul att se (och höra) hur laget agerar tillsammans och peppar varandra. Coach KP och Coach Mattias vill också ge ett varmt tack till Coach Jakob, Coach Tilde, och alla föräldrar som åker med och stöttar laget på deras matcher.

Nu till helgen väntar turnering på hemmaplan då BILLINGESLAGET avgörs! Då blir det ytterligare fyra härliga matcher mot bra motstånd!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info