Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hallqvist

Bra start efter EM-uppehållet

21 JUL 2019 17:41
Saints damlag fick en bra start efter EM-uppehållet - laget knep två vinster på bortaplan mot Örebro Eagles med 24-2 och 6-4.
  • Skapad: 21 JUL 2019 17:41

Se matchen i efterhand på Örebro Eagles YouTubesida.
Mer bilder från matcherna hittar ni hos Magnus Hallqvists fotosida!

Aktuell tabell och spelprogram hittar ni på Heatstat!

Match 1 Boxscore och statistik
Skövde
Örebro
350 (16) - 24
11 0 0     - 2

I den första matchen fick Nomeda Neverauskaite förtroendet att starta i pitchercirkeln. Nomeda, som spelar för Litauen, blev ju 8:e bäste slagman i Softboll-EM med ett genomsnitt på .571 och fick även dra ett tungt lass för sitt landslag i pitchercirklen. Mot Örebro gjorde hon sitt andra framträdande i Skövdetröjan och gjorde en stark insats med fyra inningsm, fyra hits, fyra walks och åtta strikeouts.

Nomeda Neverauskaite Foto: Magnus Hallqvist

Örebro hade det tyngre med pitchingen och lagets pitchers noterade hela sexton walks. Tillsammans med åtta errors bjöd man därför på tok för mycket gratispass till Skövdes erkänt starka offensiv som kunde punktera matchen i den fjärde inningen då man tog 16 poäng. Vanessa Karadag gick 3 för 3 med fyra insprungna poäng och Jonna Wiggins gick 2 för 3 med tre insprungna poäng och lika många inslagna poäng (rbi's).

Match 2 Boxscore och statistik
Skövde
Örebro
100 110 3 - 6
004 000 0 - 4

Som brukligt brukar andra matchen för dagen reserveras för lagens icke-europeiska pitchers och där blev det ett möte mellan Skövdes Rachel Ray och Örebros Kristen McCann. Skövde. Trots att Skövde tog ledningen direkt i den första inningen kunde Örebro vända och ta hela fyra poäng i den tredje inningen, på poänggivande slag av Brianna Surrento, Sanna Hermansson och Alice Aslaksen.

Skövde gav dock inte upp. En poäng i fjärde och en poäng i femte inningen gjorde att man inför den sjunde och sista inningen hade ett underläge med endast en poäng.

Tuva Brodersen. Foto: Magnus Hallqvist

Tuva Brodersen inledde med att efter ett starkt at-bat ta sig ut på bas varefter Rhianna Rich kvitterade matchen med en fin trippel. Vanessa Karadag följde upp det med att slå in Rhianna Rich och senare kunde även "Nessa" springa in Skövdes tredje poäng i inningen och ge Skövde lite andrum inför den sjunde inningen.


Rhianna Rich slår in poäng för Skövde. Foto: Magnus Hallqvist

Tre defensiva spel senare kunde Skövde säkra segern - oerhört skönt efter en stark vändning i slutet av matchen. Rachel Ray pitchade hem segern efter 7IP, 7H, 4R, 0BB och 7K - framför en helt fläckfri Skövdedefensiv. Örebros defensiv bjöd på fem errors som orsakade fyra oförtjänta poäng för Kristen McCann som i övrigt pitchade riktigt bra med 10 strikeouts.

Nästa helg väntar långresa för Skövde Saints med fyra matcher, två i Sundsvall, och två på Skarpnäck mot Söder.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info