Hoppa till sidans innehåll

Comeback för Saints basebollherrar

06 JUL 2020 11:53
Trots dubbla förluster för Saints mot Malmö Pilots var det idel glada miner på den långa hemresan efter comebacken i basebollens seriespel. Matcherna slutade 4-6, 0-9.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2020 11:53

Malmö Pilots - Skövde Saints 6-4 | Boxscore och statistik
Malmö Pilots - Skövde Saints 9-0 | Boxscore och statistik

Totalt sett var det mycket positiva känslor i Saints när man körde hem längs E4:an efter de två matcherna som spelades i klassiskt svenskt sommarväder, delvis solsken, delvis halv storm och delvis ösregn. De två coacherna Mattias Grimstoft och Kristian Pälviä var positiva efter comebackmatcherna:

- Vi gör det riktigt bra och resultatet är - med handen på hjärtat - helt rättvist, konstaterar Mattias Grimstoft och Kristian Pälviä efter matcherna.

Den första matchen slutade 4-6 efter att Saints tappat ledning 4-1 i den sjätte inningen. Saints rivstartade med två poäng i toppen av första inningen, tack vare en hel del spel från Grimstoft Softbollcoachingskola med buntspel som satte press på Malmös defensiv där Niclas Ekström levererade viktiga RBI i rätt läge i den inningen.
Men sedan kunde Malmö lugna ner spelet bakom den oerhört duktiga pitchern Omar Peguero som seglar fram som en tidig kandidat till "Pitcher of the Year" i Regionserien. Peguero, som förra helgen mejade ner Bromölla Monsters hade en bra dag på kullen med 13 strikeouts mot Skövde.
I toppen av den sjätte inningen utökade Saints sin ledning til 4-1 på Adam Eklunds tvåpoängsslag i ett viktigt läge och satte press på Malmö igen.

Men när Adam Eklund, som pitchade hjärtat ur sig, tappade orken på kullen i den sjätte inningen - samtidigt som Saints defensiv hade lite oflyt med marginalerna fick Malmös slagträn feeling. Eric Browne, Matt Bevan, Bradley Chalker slog alla in poäng i viktigt läge i botten av sjätte inningen och helt plötsligt var Malmö i topp för första gången i matchen.
Trots alla trickspel i playbooken kunde inte Saints få stopp på Malmö, även om få kommer glömma coach Grimstofts omplacering av leftfieldern Felix Brodersen till att spela som kort rightfielder bakom andrabas och som - helt enligt planen - fick en markboll rakt på sig. Matchen slutade med förlust 4-6.
På sedvanligt maner är det en halvtimmes vila mellan matcherna, där man skall ladda om med kolhydrater, kort vila för att sedan vara redo till match 2 som gäller. Och detta lyckades tyvärr inte Skövde med alls.
Laget var inte förberedda alls på att leverera och energin saknades från start vilket gjorde att Malmö kunde ta en tidig ledning med 4-0 direkt i den första inningen på en blandning av walks, errors och "sorkdödare" som precis undvek Skövdes handskar. Malmö hade å andra sidan en helt ny lineup för match 2, och vi funderar fortfarande på hur många spelare som fanns i deras dugout egentligen.
Till skillnad från Skövde så var Malmö fräscha i både tanke och kropp och bakom stabil pitching av en kvartett olika pitchers som alla levererade hårda strikes så kom vi aldrig in i matchen.

Inte ens när Skövdes leftfielder Pontus Hummerhielm gjorde ett double play på lyra och kast till hemplattan eller när Felix Brodersen gjorde en "shoestring catch" på outfield orkade laget ens visa glädje eller energi - så det kan vara läge för ett par varv runt Karstorpssjön för att få upp den mentala konditionen på våra unga spelare. Eller så var det det faktum att man varit igång sedan samlingen 05:45 som började sätta sig i huvudet.
- Malmö hade flera duktiga pitchers och kunde byta in fräscha armar hela tiden vilket gjorde att vi hade svårt att få till slagningen, samtidigt som vi hade väldigt låg energinivå på hela laget i den andra matchen, konstaterade coachstaben efteråt.


Men trots två förluster mot Malmö så var det som sagt ett lag som åkte hem med ett leende på läpparna. Bara det här att få spela sina första seriematcher sedan 2018 bidrog till de uppspelta minerna - och vi hade trots låga energin i den andra matchen mycket att glädjas åt.

Bra pitching från Adam Eklund, Pontus Hummerhielm och Rasmus Hammarström, riktigt bra outfieldspel med flera fina lyror i stormvinden, och stundtals riktigt bra defensiva spel och koll på tecken och våra specialspel.

Malmö har efter ett par mer mediokra år fått ett fantastiskt uppsving på hela verksamheten från ungdomar till seniorer. Med en hel drös med rutinerade spelare med bakgrund både i USA och Latinamerika har man en imponerande topp som tillsammans med deras unga lovande spelare kan bygga en bas som har en god framtid på sikt. Och dessutom planerar man att starta softbollverksamhet!

Sådant värmer alltid ett baseboll- och softbollhjärta. För oavsett om vi är motståndare på planen så är vi kollegor bredvid planen för att få de här sporterna att växa i Sverige.
Skribent: KP/Saints Baseball News
E-post: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

circlek.jpg

circlekCITY.jpg

CONTECO.png

Daloc.jpg

Extra Coop.jpg

Stora Coop.jpg

JARNSPISEN.png

Kontors_fixit.gif

ljusexperten.jpg

logo-hero_v.png

Majoren.jpg

meltolit.jpg

Personverktyg.jpg

RGolv.jpg

sisab.jpg

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skovdesaints@skovdes...

Se all info