Hoppa till sidans innehåll

Dubbelförlust mot Enköping

2018-06-06 19:53
En enda usel inning fällde Skövde i Nationaldagens första möte mot Enköping. Trots en frenetisk upphämtning kunde inte Skövde komma ikapp utan föll med 13-14. Den andra matchen punkterades direkt och Enköping kunde enkelt vinna med 0-11.
  • Uppdaterad: 2018-06-06 19:53

Annars bjöd Nationaldagen på en fin inramning för den tidiga seriefinalen mellan dittills obesegrade Enköping och Skövde. Finfint väder och mycket folk i publiken, samt många av klubbens ungdomar på plats.

Match 1 Boxscore och statistik
Enköping
Skövde
00(11) 111 0 - 14
312 104 2 - 13

Skövde började bra i den första matchen och kunde ta en tidig ledning med 4-0 på bra slagning mot Amanda Wallén i Enköping. Men i den tredje inningen rasade spelet samman, både i pitchercirkeln där man inte fick kontroll på pitcharna och när man väl hade det så svarade Skövdes defensiv för en mindre lyckad inning med hela fyra errors. Något som naturligtvis inte håller. Enköping vände till ledning med 11-4 och ledde som mest med 14-7 innan Skövde svarade för en upphämtning i den högre skolan.

Fyra poäng i den sjätte inningen skapade lite nerv i matchen, och med två brända i den sjunde inningen gjorde man ett sista, tappert försök att komma ikapp. Man hade den kvitterande poängen på tredje bas och den vinnande poängen på andra bas med Tilde Harnesk uppe på bas. Men Tildes hårda slag kom inte helt förbi Enköpings pitcher utan hon kunde dämpa bollen och kasta ut Tilde på första bas och Enköping vann första matchen, 14-13.

Match 2 Boxscore och statistik
Enköping
Skövde
640 01 - 11
000 00 - 0

Om Skövde avslutade den första matchen bra så startade man den andra matchen i samma anda som den där ödesdigra tredje inningen i öppningsmatchen... Enköping lade ner flera korta slag som Skövdes defensiv inte fick kontroll över och kunde ta ledningen med 6-0 efter första inningen. Den ledningen ökade till 10-0 efter två innings och med amerikanska pitchern Lindsey Cassidy i cirkeln var ju matchen i princip över innan den började. 

För Skövdes del gäller det nu att slicka såren och se fram emot helgens dubbelmöte mot Söder på lördag. Då hoppas vi på bättre resultat än det som bjöds på Nationaldagen.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info