Hoppa till sidans innehåll

JSM-guld till Skövde Saints tjejer

24 SEP 2018 09:10
Skövde Saints tog hem "dubbeln" i svensk softboll och vann även Junior-SM, efter finalseger mot Enköping (5-4) när JSM avgjordes i Leksand den gångna helgen.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2018 09:10

SLA: JSM-guld till Skövde Saints

Skövde Saints åkte upp till Leksand med nio spelare från 13 till 19 år. Mest rutinerade var kvartetten från A-laget, Vanessa Karadag, Jonna Wiggins, Tilde Harnesk och Lynn André som fick sällskap av en kvintett tjejer från ungdomslaget (Tuva Brodersen, Towe Harnesk, Maya Markebro, Alice Söderström och Elin Eklund). 

– Vi kom till spel med nio spelare och alla tjejer har verkligen kämpat på. Det är riktigt stort att vinna JSM. Tjejerna har siktat på det här väldigt länge och de har haft en god känsla. Vi satte ribban högt för oss själva. Kul att vi lyckades, säger Lina Larsson, som ledde laget tillsammans med Maria Bergström, till SLA.

I turneringen inledde laget med att förlora i gruppspelet mot Leksand. Därefter följde tre raka segrar mot Söder, Enköping och Örebro vilket gav en förstaplats i gruppspelet och en plats i finalen mot Enköping.

YouTube: Se JSM-finalen mot Enköping!

Finalen blev en rysare där lagen turades om att hålla ledningen. I den sjunde inningen ledde Enköping med 4-3 och såg ut att kunna ta hem JSM-guldet. 

Men Vanessa Karadag tog sig ut på andra bas efter en tappad lyra, och avancerade sedan till tredje bas varpå Tilde Harnesk slog in henne med en fin trippel och kvitterade matchen. Med två brända fick sedan Jonna Wiggins chansen att avgöra matchen och den tog hon, med en klockren hit ut till leftfield kunde Tilde Harnesk springa in 5-4 och säkra JSM-guldet till Skövde Saints.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info