Hoppa till sidans innehåll

Lugnt årsmöte för Skövde Saints

2018-02-03 15:05
Det blev ett lugnt årsmöte för Skövde Saints, trots att det blev byte på ordförandeposten där Johan Wiggins tar över efter Stefan Harnesk som varit ordförande senaste fyra åren - och att Cricket skrevs in i stadgarna som en möjlig gren i klubben.
  • Uppdaterad: 2018-02-03 15:05

Tidigare ordföranden Stefan Harnesk öppnade årsmötet och kunde konstatera att 17 röstberättigade medlemmar fanns på plats i VIP-lokalen på Södermalms IP. Föreningens verksamhet för 2017 föredrogs, liksom ekonomin där klubben gjorde ett minimalt överskott på 500 kr men fortsatt har en väldigt god finansiell grund att stå på sedan tidigare med en bra buffert i ekonomin.

Styrelsen beviljades därefter ansvarsfrihet för det gångna året.

Därefter beslutade årsmötet om en del stadgeändringar för föreningen, bland annat avseende tidigare betalning av medlemsavgifter, kallelse till årsmöte - men även möjlighet att ta upp en ny idrott på programmet då cricket skrevs in i stadgarna som idrott. Styrelsen gavs i uppdrag att fortsätta utreda förutsättningarna för att ha cricket på programmet och i så fall kommer klubben även söka medlemskap i Svenska Cricketförbundet.

När det blev dags att utse en ny styrelse för föreningen, valdes den i enlighet med valberedningens förslag enligt följande:

Ordförande: Johan Wiggins
Ledamöter: Mattias Grimstoft, Ann-Sofie Molin, Lina Larsson (valda på två år), Camilla Hammarström, Eddie Eklund, Ingegerd Rickardsson (kvarstående sedan i fjol).
Suppleanter: Vanessa Karadag och Jonna Wiggins.

Till revisorer valdes Kristian Pälviä (sammankallande) och Stefan Harnesk.
Valberedning utsågs Priya Mohlén Wendel och Joakim Wendel.

I samband med att Johan Wiggins tackade av Stefan Harnesk för ordförandeskapet framkom det att Stefan tackat ja till att bli arrangemangsansvarig i föreningen, vilket blir ytterligare en förstärkning av klubbens organisation. Även långvariga styrelseledamoten Fredrik Ekberg tackades av efter många år i klubbens styrelse.

Avslutningsvis kallades klubbens samtliga ledare/tränare upp på scenen för att uppmuntras med en chokladask och applåder.

Nyvalde ordföranden Johan Wiggins sammanfattade årsmötet:
- Jag känner mig stolt och hedrad att få ta över ledningen för föreningen efter Stefan som tillsammans med tidigare styrelser gjort ett mycket bra jobb. De förslag till ändringar som årsmötet godkände ger oss möjlighet att fortsätta växa och utveckla vår verksamhet.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info