Hoppa till sidans innehåll

Premiär för Saints U15-lag

2018-05-20 22:01
I helgen spelade Skövde Saints unga U15-lag sin första turnering för säsongen när Macron Cup avgjordes i Nyköping. För de allra flesta i laget var det dessutom första U15-matcherna någonsin på stor plan.
  • Uppdaterad: 2018-05-20 22:01

Saints kom till spel med 11 spelare, varav tre var födda 2003, en född 2004, och resterande var förstaårs U15-spelare.

För de allra flesta var det första turneringen på fullstor basebollplan, och det märktes framförallt i fieldingen och i pitchingen, där man fick kämpa hårt för att få fram kasten på ett bra sätt. Men man kämpade bra och väl i alla tre matcher och såg starkare och starkare ut för varje match under dagen, något som kändes väldigt positivt. Coacherna Kristian Pälviä och Mattias Grimstoft fick god assistans av unga Adam Eklund och Tilde Harnesk, och detta gav spelarna ett bra stöd under dagen.

I den första matchen ställdes Saints mot Nyköping/Karlskoga, och fick inte riktigt till pitchingen eller det defensiva spelet riktigt. Offensivt lyckades man ta en del poäng men till slut fick man se sig besegrade med 6-18.

I dagens andra match mötte Saints starka Sundbyberg Heat, och det märktes att laget hade lite väl mycket respekt för motståndet. Men man spottade upp sig defensivt och föll till slut med 1-10.

I den tredje matchen för dagen stod KFUM Norrköping för motståndet. Laget är relativt nytt och hade problem med pitchingen vilket Saints inte var sena att utnyttja. Till slut kunde Saints vinna med 12-0.

Fyra spelare (Elin Eklund, Rasmus Hammarström, Neo Grimstoft, och Hannes Swedberg Pälviä) pitchade under dagen och de kämpade på väl. Rasmus Hammarström fick ta ett stort ansvar som catcher under dagen och utvecklades mer och mer ju längre dagen gick.

Totalt sett en lärorik dag med härlig energi från spelarna, en underbar grupp som tillsammans lär sig med och mer för varje match de spelar!

Nästa gång som laget spelar blir under Billingeslaget på hemmaplan 2-3 juni, då väntar fyra matcher under helgen.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info