Hoppa till sidans innehåll

Saints föll i SM-finalen

21 SEP 2020 08:46
Skövde Saints softbolldamer fick inte till det i SM-finalerna mot ett starkt Söder. Stockholmstjejerna vann sitt andra SM-guld fullt välförtjänt efter finalseger med 2-0 i matcher (6-2, 19-7). Söders pitcher Emelie Eriksson fick pris som MVP.
  • Skapad: 21 SEP 2020 08:46

Inför SM-finalerna hade Saints chans på sitt 10:e SM-guld medan Söder siktade på sitt andra SM-guld genom tiderna (senaste gången var 2014). SM-finalserien avgjordes i år över tre matcher och alla matcher spelades på Skarpnäck utan publik.

I den första matchen i finalserien kunde Söder ta ett grepp om guldet efter att ha tagit ledningen med 5-0 efter tre innings. Södertjejerna hade bra löd i slagträna vilket bådade illa för Skövde som inte kunde hålla den högre nivån man gjorde mot Enköping i SM-semifinalerna. Matchen slutade med seger för Söder, 6-2.

- Vi gör en hel del defensiva misstag som vi inte har råd att göra i en sådan match. Vi hade inte heller det rätta flytet i slagningen, så det räcker inte hela vägen, säger Priya Mohlén Wendel till SLA.

I den andra SM-finalen fick Söder en kalasstart i den första inningen där man slog hela 10 hits, samtidigt som Skövdes starter Vanessa Karadag inte hade riktigt flyt i pitchingen. Hela 14 poäng sprang in i den första inningen och det blev en blytung start för Skövde. Laget tog dock sex poäng i andra inningen och kunde ha kommit ikapp men det är mycket som skall falla på plats för att kunna ta igen ett så stort underläge. Till slut kunde matchen avbrytas i den femte inningen vid ställningen 19-7 till Söder och Stockholmstjejerna fick fullt välförtjänt fira sitt andra SM-guld genom tiderna.
Emelie Eriksson, som slog 4 för 5 i finalerna med en homerun och fyra inslagna poäng - samtidigt som hon pitchade hem den första finalen - utsågs fullt värdigt till MVP (Most Valuable Player).

Priya Mohlén Wendel, tränare för Skövde, sammanfattade det hela i SLA:
- Det var inte vår dag och Söder var helt enkelt bättre än oss. Söder har haft en bra säsong och deras unga pitcher har varit bra, säger Priya Mohlén Wendel till SLA.

För Skövde Saints blev det ändå ytterligare ett SM-silver till samlingen, och även om man alltid går för guld när man väl går till SM-final så var laget säkert nöjda med insatsen att ta sig till final med sitt unga och till stora delar orutinerade lag.

- Våra spelare blir ett år äldre och förhoppningsvis också ett år bättre till 2021, vi är nöjda med att inte haft några större skador under säsongen och att vi tog oss till finalen. Vi kommer tillbaka till nästa år och är fortfarande hungriga på att ta guld. Förhoppningsvis får vi också möjlighet att spela Europacup, avslutar Priya Mohlén Wendel till SLA.

SM-finallagen har automatiskt kvalificerat sig för spel i Europacuperna.
För Skövdes del väntar Cupvinnarcupen, 16-21 augusti, som avgörs i Saronno, Italien.
Söder är kvalificerade till Europacupen (samma datum) som avgörs i Dupnitsa, Bulgarien.

Skribent: Kristian Pälviä
E-post: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

circlek.jpg

circlekCITY.jpg

CONTECO.png

Daloc.jpg

Extra Coop.jpg

Stora Coop.jpg

JARNSPISEN.png

Kontors_fixit.gif

ljusexperten.jpg

logo-hero_v.png

Majoren.jpg

meltolit.jpg

Personverktyg.jpg

RGolv.jpg

sisab.jpg

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skovdesaints@skovdes...

Se all info