Hoppa till sidans innehåll

Saints U15 imponerade på Billingeslaget

2018-06-03 21:15
Skövde Saints unga U15-lag, med flera 11-åringar och en majoritet 13-åringar, imponerade stort när man spelade Billingeslaget i helgen mot företrädelsevis äldre motstånd. Killarna och tjejerna visade verkligen att man utvecklats!
  • Uppdaterad: 2018-06-04 09:00

Under Billingeslaget fick laget spela fyra matcher. Under lördagen var truppen decimerad på grund av flera bortresta spelare, vilket gjorde att alla nybörjare som börjat under vintern och våren fick möjligheten att spela stora delar av matcherna och få nödvändig matchrutin.

På söndagen tillkom fyra spelare från resor, men även då bytte vi friskt på positionerna för att säkra att spelarna inte led alltför mycket av den starka solen och värmen som turneringen spelades i. 

Det kändes som det gav effekt, laget höll fokus hela vägen in över den sista matchen för turneringen och peppade på varandra på ett positivt sätt. Positivt är också hur bra de nya spelarna kommit in i laget, trots åldersskillnader och olika erfarenhet så känns laget som ett LAG på alla tänkbara sätt. Totalt deltog 16 spelare i Saints under helgen!

Bredd på pitchingen

På pitchingsidan gick två tjejer och två killar upp på kullen som pitchers. Under helgen fick respektive spelare som vanligt kasta max 95 kast, men på grund av värmen roterade vi på pitcherpositionen och bytte pitcher så snart pitchern nått 25 kast i en och samma inning, för att inte trötta ut pitchern onödigt snabbt.

Istället gick en fräsch och utvilad pitcher in och det föll riktigt bra ut, inningarna blev kortare och kortare och färre kast behövdes för att komma ur inningen.
På samma sätt roterade vi också defensiva spelare så att de slapp sitta på bänken alltför länge.

Det var endast i en inning (av totalt 15 innings) på hela helgen som poängregeln (max 6 insläppta poäng i en inning) användes för Skövde Saints del.
Rasmus Hammarström, Hannes Swedberg Pälviä, Elin Eklund och Tuva Brodersen pitchade för Saints under helgen och gjorde det riktigt bra. De hade även god hjälp av en trio kämpande catchers; Lukas och Rasmus Hammarström samt Alice Söderström.

Offensivt så blir det naturligt både en del walks och en del strikeouts, beroende på nivåskillnader på spelare i den här åldern. Men många spelare får på en del riktigt bra slag och sätter ofta bollen i spel. Väl ute på bas så arbetar vi på ett bra sätt med vår baslöpning och även om vi gör en del småmisstag där ute så känns det som att träningen ger resultat. Och vi måste göra de där misstagen för att lära oss av dem!

 

Sammanfattningsvis så gör vi en riktigt bra turnering, vi utvecklas och lär oss nya saker hela tiden. Två vinster och två förluster blev det i turneringen - men som vi alltid säger - "either you win or you learn something".

Nästa gång vi spelar turneringsmatcher är det i Stockholm, på Näcken Cup som avgörs på Skarpnäck 11-12 augusti. 

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info