Hoppa till sidans innehåll

Skövde Saints vann SM-silver

16 SEP 2019 08:38
Det kan låta konstigt att "vinna" ett SM-silver, men sett till förutsättningarna har Skövde Saints damlag gjort en riktigt stark säsong. Det räckte inte hela vägen till SM-guld - Leksand vann finalserien med 3-2 i matcher. Men vilken säsong!
  • Skapad: 16 SEP 2019 08:38

SLA: SM-silver för Skövde Saints
Skövde Nyheter: Benbrott och förlust - men Saints höll modet uppe
SR Skaraborg: Saints föll i den avgörande SM-finalen

--- Se alla matcherna på Skövde Saints Youtubekanal! ---

Efter att ha "splittat" de första finalmatcherna uppe i Leksand så skulle avgörandet falla på hemmaplan i Skövde. Första finalhelgen tappade man ytterligare en viktig kugge i laget då Jonna Wiggins bröt tummen, vilket gjorde att laget nu hade två catchers borta på grund av skador. Detta faktum, tillsammans med att Leksand värvat in Johanna Grauer lagom till SM-slutspelet, gjorde att dalkullorna var skyhöga favoriter att vinna guldet.

Men Skövde gav dalkullorna en rejäl kamp. Man besegrade meriterade 36-åriga landslagspitchern Karin Hjelm två gånger om, men kunde inte rå på Johanna Grauer, som pitchat för UCLA Bruins i USA och amerikanska juniorlandslaget, som pitchade hem tre vinster för Leksand.

SM-final 1:5 Leksand - Skövde 2-11 | Boxscore och statistik
SM-final 2:5 Leksand - Skövde 12-0  | Boxscore och statistik
SM-final 3:5 Skövde - Leksand 2-8  | Boxscore och statistik
SM-final 4:5 Skövde - Leksand 5-3  | Boxscore och statistik
SM-final 5:5 Skövde - Leksand 5-16  | Boxscore och statistik

Skövde vann den första SM-finalen med 11-2 efter att ha slagit hela 14 hits på meriterade Karin Hjelm, vilket ledde till 11 poäng. Med en stabil Rachel Ray i pitchercirkeln för Skövde gjorde det att laget fick en ledning i finalserien.
Vanessa Karadag slog 2 för 5 med tre inslagna poäng, Lynn André bidrog också hon med två hits som gav två inslagna poäng.

I den andra SM-finalen imponerade nyrekryteringen Johanna Grauer i Leksand, som anslöt till laget lagom till SM-slutspelet. Hon pitchade en no-hitter över fem innings med nio strikeouts. Skövde bytte friskt i pitchercirkeln men Leksand kunde utöka ledningen i de två sista inningarna och gå från 3-0 till 12-0. Malin Ellström hade fyra inslagna poäng för dalkullorna.

SM-final nummer tre blev en spännande och dramatisk historia där Skövde tog ledningen och för en gångs skull fick grepp på Johanna Grauer. Men Leksand kunde vända till ledning 3-2 som höll sig ända in i den sjunde inningen då laget kunde springa in fem poäng och fastställa slutresultatet till 8-2.

Trots att Skövde var i brygga reste man sig och kvitterade finalserien till 2-2 i matcher efter seger 5-3 i SM-final nummer 4. Laget tog ledningen direkt i den första inningen med 4-0 mot Karin Hjelm samtidigt som Skövdes pitcher Rachel Ray hade en helt ok dag på jobbet och kunde bevaka ledningen matchen ut tack vare en i stort sett fläckfri defensiv.

I den femte och direkt avgörande SM-finalen blev det en spännande historia som inte avgjordes förrän i den sjätte inningen då Leksand fick utdelning på sina slag och kunde ta hela 10 poäng, och där gick luften helt ur finalserien.
 Klart att det känns lite jobbigt, men vi känner ändå att vi har gjort en så bra säsong och det ska vi ta med oss. Det kommer bli bra med en vintersäsong nu där vi kan fortsätta jobba på. Jag ser ljust på det här, säger Skövdes coach Priya Mohlén Wendel till SLA.

För Skövdes tredjebasman Lynn André blev avslutningen ännu värre. Hon bröt underbenet när Leksands amerikanska strulade till det med sin baslöpning och sprang rakt in i henne på en situation på tredje bas Matchen fick avbrytas med ambulans tillkallades, och för Lynn väntar nu hård träning och rehab, men Vanessa Karadag som själv kommit tillbaka från en knäskada tror på Lynn:

- Hon kommer kämpa sig tillbaka, hon är stark. Hon kommer tillbaka starkare nästa år. Hon kommer klara det, säger Vanessa Karadag till SN-sporten.

För Skövde Saints del har man gjort en fantastisk säsong trots flera viktiga och rutinerade kuggar på skadelistan, man har fått flytta upp en kvartett ungdomar som gjort stora framsteg, man lyckades på något sätt vinna serien och ta sig hela vägen till SM-final, och dessutom kvalificerat sig till Europacupspel 2020.

Det bådar riktigt gott inför framtiden för Skövde Saints!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

  

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

 

VÅR KLUBB ÄR ANSLUTEN
TILL IDROTTSBREVET.SE

logga idrottsbrevet.se 

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info