Hoppa till sidans innehåll

SM-silver inomhus för Saints

2018-01-28 19:11
Skövde Saints överraskade något och knep ett SM-silver när Inomhus-SM avgjordes i Bromölla. Efter att man gick 1-2 i gruppspelet besegrades Enköping i semifinalen innan Leksand blev för starka i finalen.
  • Uppdaterad: 2018-01-28 19:19

Det var en nöjd coach som uttalade sig i SLA efter att ha kvitterat ut silvermedaljerna:

– Det defensiva spelet var bra i helgen. Det var mycket nytt i laget inför helgen men det känns som om att vi har en bra grund att stå på. Vi har börjat bygga på något som redan är bra men som kan bli bättre, sa Priya Mohlén Wendel till SLA (läs mer i länken nedan) 

Men "first things first". Coachen Priya Mohlén Wendel ställde ett 13 tjejer starkt gäng på benen i årets första turnering. Av dessa flera som gjorde comeback efter skador och dessutom med några rena nybörjare i laget.

LÄS MER: SM-silver till Skövde Saints (SLA)

Men det började bra. Seger i första matchen mot Söder med 10-2 sedan comebackande Nina Sarajärvi pitchat tryggt och stabilt mot Söders lag som till största delen bestod av juniorer som positionsspelare. Matchen var länge jämn men i den sjätte inningen kunde Skövde göra det matchavgörande rycket med sex insprungna poäng.

I dagens andra match blev det förlust mot Enköping. Ellinor Wennerberg pitchade bra för motståndarna och även om Tilde Harnesk gjorde det samma hade Saints det svårt i offensiven och slog bara två hits på Ellinor. 

Avslutningsmatchen i gruppspelet stod mot regerande mästarna Leksand och där blev det förlust med 5-9. Saints tog två poäng i första inningen, men släppte sedan in hela 9 poäng i botten av samma inning. Man kunde krypa närmare i andra inningen men sedan släppte Leksand in sitt ess Karin Hjelm i pitchercirkeln och Saints kunde aldrig komma närmare. Två inslagna poäng vardera för Ann-Sofie Molin, Lina Larsson och Ida Vallin.

I semifinalen ställdes Saints mot Enköping. Man kom tidigt i ett underläge med 0-2 men kunde kvittera matchen i den tredje inningen på Lina Larssons tvåpoängs homerun. I den fjärde inningen tog man två poäng till på Maria Bergströms dubbel innan man tog hela fem poäng i femte inningen, varav fyra på Ida Vallins GRAND SLAM HOMERUN! Till slut seger med 9-5 och en något överraskande finalplats!

I finalen ställdes Skövde mot Leksand och rutinerade Karin Hjelm i pitchercirkeln. Skövde kontrade med att ställa upp Tilde Harnesk, 15, i cirkeln och hon pitchade bra de första inningarna även om hon hade lite problem med kontrollen. I den fjärde inningen kunde dock Leksand gå ifrån till en klar ledning efter att ha tagit fem poäng vilket man senare utökade i dem femte inningen där matchen slutade, med Leksandsseger 10-0.

Men ett rejält fall framåt för Skövde Saints. Vanessa Karadag kunde göra comeback efter åtta månaders rehabilitering efter sin knäoperation, man har fem juniorer i lineup hela tiden, och man hade dessutom flera nya spelare med till Bromölla där Sölvesborg SBC bjöd på ett riktigt bra arrarngemang med livescoring samt streaming av samtliga matcher.

Karin Hjelm, Leksand, utsågs till MVP, Bästa Pitcher och Bäste Slagman i turneringen. Storslam med andra ord!

Nu hoppas vi på att de regerande basebollmästarna får fart på softbollen runt Listerlandet också i och med arrangemanget av Inomhus-SM.

Samtliga resultat:

Skövde - Söder 10-2, Leksand - Enköping 3-0, Söder - Leksand 1-16, Enköping - Skövde 4-1, Leksand - Skövde 9-5, Enköping - Söder 10-0.
Semifinaler: Leksand - Söder 16-3, Enköping - Skövde 4-9.
Final: Leksand - Skövde 10-0.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info