Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hallqvist

Softboll: Smakstart för Saints

06 MAJ 2019 14:03
Skövde Saints softbolldamer fick en smakstart på säsongen. I helgens hemmapremiärer mot Örebro och Sundsvall noterade laget fyra raka segrar.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2019 14:03

Softbollserien - alla resultat, statistik och spelprogram

Bilder från matcherna mot Örebro - klicka här!

På lördagen stod Örebro Eagles för motståndet och det var bortalaget som inledde starkast samtidigt som Skövde stod för osedvanligt många misstag både defensivt och på baserna. Örebro ledde efter fyra innings med 5-2 efter flera baslösningsmisstag och defensiva äventyr i "fel lägen". Samtidigt spelade Örebro efter sina resurser och gjorde det riktigt bra.

Lyckligtvis - med Skövdeögon - så "tas tiden i mål" och Skövdes offensiv fick rejäl feeling i de två avslutande inningarna då man nio poäng, bland annat rensade Tilde Harnesk baserna med en fin dubbel i ett av sina at bats. Tilde var helt klart matchens lirare - 4 för 4 offensivt med 4 inslagna poäng och även en stark insats i pitchercirkeln. Även veteranen Ann-Sofie Molin slog 4 för 4 i matchen.
Slutställningen i den första matchen blev 11-5.

I den andra matchen blev det en helt annan historia... Skövde tog hela 19(!) poäng i den första inningen och vare sig Hilda Samuelsson eller Alice Espelund i Örebrolaget fick bra känsla i sin pitching. Lynn André i Skövdecirkeln gick det bättre för. Fyra stabila innings i cirkeln gav henne vinsten i matchen. Offensivt slog Vanessa Karadag 3 för 3 med 5 rbi's, Tilde Harnesk hade även hon tre inslagna poäng och Jonna Wiggins noterade 3 hits på 3 försök. Slutresultatet skrevs till 21-4.

Söndagen innebar dubbelmöte mot Sundsvall Mosquitoes, som spelat dubbelmöte i Enköping dagen innan. Sundsvall hängde med bra i början, Maja Lindstein slog en fin homerun som kvitterade matchen till 2-2 i den andra inningen. Men sedan började Skövdes offensiv rulla och mittsektionen med Jonna Wiggins, Lina Larsson, Tilde Harnesk och Ann-Sofie Molin fick flera chanser att slå in poäng - något som de utnyttjade till max. De fyra spelarna slog två hits vardera och slog sammanlagt in 12 poäng i matchen. I cirkeln pitchade Vanessa Karadag stabilt och tog hem sin första vinst för säsongen med nio strikeouts över fyra innings. Slutresultat: 19-4 till Skövde.

Tilde Harnesk fick förtroendet att starta söndagens andra match mot Sundsvall som pitcher, och den chansen tog hon. TIlde agerade lugnt och stabilt i cirkeln, släppte endast tre hits på matchen och gav Skövde ett lugn defensivt som gjorde att man även kunde släppa på spärrarna framåt. Slutresultatet skrevs till 12-0.

En riktig smakstart för Skövde, där fyra tjejer från ungdomsleden gjorde sina debuter i Softbollserien - och gjorde det riktigt bra. Också kul att lagets pitchers fick visa sin bredd och förmågor. Offensivt var det flera spelare som gjorde goda insatser över helgens fyra matcher.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info